Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sonos biedt ondersteuning aan voor Groove Music

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2015, 10:10 CategorieStreamingdiensten

Sonos heeft bekendgemaakt dat de Sonos-applicatie, die werkt met de apparatuur van het bedrijf, ondersteuning aanbiedt voor Groove Music. Groove is in feite Xbox Music, alleen dan met een nieuwe lading verf en dezelfde features als de oude applicatie.

Muziek beluisteren met Groove via Sonos

Inmiddels is het duidelijk dat Microsoft ervoor gekozen heeft Xbox Music te voorzien van een nieuwe naam, zodat mensen niet verward raken en denken die muziekstreamingdienst alleen op een Xbox te kunnen gebruiken. De nieuwe naam voor de applicatie is Groove Music en biedt in feite dezelfde features aan die je van Xbox Music gewend bent. Dus je kunt nog steeds 9,99 euro per maand betalen voor de streamingdienst en natuurlijk je eigen muziek beluisteren door de nummers te uploaden via de cloudopslagdienst OneDrive.

Nu heeft Sonos bekendgemaakt voortaan ook Groove Music te gaan ondersteunen binnen de Sonos-applicatie, zodat je naar al je muziek kunt luisteren via de Sonos-apparatuur in huis. Voorheen bood de fabrikant geen support aan voor Xbox Music. Groove Music is nu beschikbaar als bèta in de Sonos-muziekapplicatie. Mocht je de muziekstreamingdienst willen toevoegen, die in België en Nederland beschikbaar is, dan dien je hem handmatig toe te voegen in de Sonos-app, door op Add Music Services te tappen.

Net als bij Xbox Music biedt ook Groove geen gratis streamingdienst gaan aan, maar is het nog wel zo dat je je eigen muziekcollectie kunt uploaden naar OneDrive en vanaf daar je muziek kunt streamen naar Windows-apparaten, Xbox-spelcomputers en Android- en iOS-apparaten – die laatste twee platformen onlangs toegevoegd. Ook is er gewoon nog het maand- en een jaarabonnement, van respectievelijk 9,99 euro per maand of 99 euro per maand. Daarmee kun je ongelimiteerd muziek streamen en downloaden vanuit de Windows Store.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.