Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sense8-makers willen werken aan tweede seizoen

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2015, 11:48 CategorieStreamingdiensten

De makers van Sense8, een ongewone Netflix Original-serie, hebben aangegeven te willen werken aan een tweede seizoen. Netflix heeft echter nog niet bekendgemaakt of er daadwerkelijk een tweede seizoen komt, maar de makers hebben er al wel plannen voor.

Sense8 seizoen 2: Netflix, hak die knoop door

De Netflix Original-serie Sense8, gemaakt door Andy en Lana Wachowski en J. Michael Straczynski, heeft officieel nog geen groen licht gekregen voor een tweede seizoen. Maar dat betekent niet dat de makers van de serie alvast vooruit hebben gekeken. Straczynski heeft zelfs aangegeven dat er al een plan voor langere termijn klaarligt, maar dat er dus nog wordt gewacht op de goedkeuring van Netflix.

The way that the Wachowskis and I tend to work — we created the show together and we are running the show together — we are long-thinking people. We look down the road and we say to ourselves, ‘Where is this going to go?’ … Season one is like an origin story and season two has some particular arc and we figure it out from there. But to spoil that here would not be the best interest of the surprise at the end.

Het brengen van continuïteit in de serie was een behoorlijk uitdaging, geeft Straczynski aan in hetzelfde interview. Voornamelijk doordat je te maken hebt met zo veel verschillende levens en locaties.

As we broke out the story, we had the characters in Chicago. We had these huge metal boards with all their plot information and character. So it was characters going this way, timeline going that way, working out every single character arc, covering the entire walls with this. And we had just finished up pretty much the entire thing. And I looked at the walls, and I go, ‘Oh, crap.’ Lana said, ‘What?’ I said, “Time zones,” because if Nomi is in San Francisco and needs help from Sun, she’s asleep. So how is this go going to work out? Had to break it all down. We put clocks in the room to track everything by time zones.

Sense8 valt ook op door twee dingen. Zo wordt er veel nadruk gelegd op seks.

We wanted to do a show that was really for adults and grownups. There’s a tendency for science fiction to be seen as something other than for adults. It tends to be the McGuffin, the device, the gadget, the gimmick, the mission and not the journey so much. And we thought we want to make this show about the journey. We want to make it about adults, deal with adult issues transgenderism, identity, privacy all these things that are right now the topic of discussion.

Ook bevat de serie een transgender personage, een acteur die ook echt de transitie heeft gemaakt van man naar vrouw. Het bijzondere aan haar verhaal is dat de makers een ander focuspunt hebben gevonden voor haar leven. Jamie Clayton, de actrice in kwestie, aan het woord.

There has never been a trans character in a movie or on a show before that didn’t revolve around his or her transition. No one cares because, at the end of the day, we shouldn’t care that she’s trans.

Of Netflix van plan is om een tweede seizoen te presenteren van Sense8, is helaas niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.