Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips brengt eerste quantum dot-televisie op de markt

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2015, 12:03 CategorieLcd en led tv's

In februari van dit jaar presenteerde TP Vision de Philips instapmodellen en middenklasse tv’s voor 2015. Hoewel andere fabrikanten al quantum dot tv’s gelanceerd hebben gaf Philips aan hiermee te wachten tot de introductie van de topmodellen, in september van dit jaar. Iets eerder dan verwacht en een lagere serie dan verwacht zien we nu toch de quantum dot-techniek terug op een Philips tv.

TP Vision heeft deze week in Azië de Philips 55PUF6850/T3 televisie aangekondigd. Dit model is voorzien van een 55-inch 4K Ultra HD-paneel dat beschikt over de veelbesproken quantum dot-techniek. De techniek is wat lastiger uit te leggen dan oled of 4K maar het komt er op neer dat nanokristallen in het lcd led-paneel zorgen voor een groter kleurbereik en een lager energieverbruik. Meer hierover lees je in ons quantum dot-artikel.

Philips-quantum-dot

De Philips 55PUF6850/T3 maakt gebruik van de Color IQ Quantum Dot technologie van QD Vision. Het bedrijf belooft 100 procent van het NTSC-kleurbereik te kunnen behalen. Daarnaast beschikt de tv over het bekende Ambilight-systeem van Philips en natuurlijk toegang tot het Android TV-platform. Vooralsnog wordt de tv alleen via Chinese retailers aangeboden maar een adviesprijs is niet bekendgemaakt. Ook is het niet duidelijk of en wanneer dit nieuwe model naar Nederland komt.

Lees ook onze eerste indruk van de Philips 2015 lcd led tv line-up.

  • Delen:

Reacties

  1. Michael
    01 juli, 2015 om 17:38

    Zal nog wel ff duren voor hij in de winkel ligt. De voorjaars collectie ligt nog niet eens in de winkels…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.