Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Pc-spellen naar Xbox One streamen is een uitdaging’

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2015, 9:42 CategorieGaming

Xbox-baas Phil Spencer heeft in een interview aangegeven dat het een behoorlijke uitdaging is om pc-spellen te streamen naar Xbox One. Dat betekent niet dat Microsoft de plannen in de koelkast zet, want deze uitdaging is er één die is aangenomen door het bedrijf.

Van Xbox One naar pc streamen is ‘een behoorlijk uitdaging’

Vanaf vandaag is het mogelijk dat je Windows 10 kunt ontvangen op je pc of tablet en wanneer dat zover is, dan ben je ook in staat om games vanaf je Xbox One te streamen naar een Windows 10-apparaat. Hoewel dat natuurlijk al een toffe feature is (wanneer je streamt naar een Surface-tablet, dan heb je bijna een soort Wii U GamePad-ervaring), werkt Microsoft ondertussen ook aan een oplossing om pc games naar Xbox One te streamen. Daarvan kregen we eerder deze maand al een glimp dankzij een tweet van Phil Spencer.

Nu heeft de Xbox-baas, Spencer, in een interview met The Verge, aangegeven dat Microsoft inderdaad werkt aan een dergelijke feature.

We understand if you’re going to go pc to Xbox, we need to get keyboard and mouse working completely so you could play those games. In terms of where we want to go with our platform, those are absolutely in scope of things that we want to do.

De echte uitdaging in het idee van pc-spellen naar Xbox One te streamen, ligt hem in een aantal aspecten, zoals het bepalen van de juiste bandbreedte. Streamen vanaf Xbox One naar een Windows 10-pc is behoorlijk voorspelbaar, omdat de hardware vanaf de bron altijd hetzelfde is.

It’s actually a little more challenging doing the encoding on the PC side to the Xbox, but challenge is good.

Spencer heeft echter geen tijdlijn vrijgegeven over het project en kan dus ook niet zeggen vanaf welk moment het mogelijk is pc-spellen te streamen naar de huiskamer. Het is in elk geval goed om te weten dat Microsoft bereid is dit probleem te tackelen.

Van de Xbox- en Windows 10-integratie hebben we natuurlijk nog maar weinig gezien (aangezien het nieuwe Windows vandaag officieel is uitgebracht), maar als de Xbox-app voor het platform ook maar iets laat zien, dan is dat een mooie toekomst voor gamers.

[Gamers] want to play games on the device that they want to play on. They want to play with their friends and they progress whenever they sit down. Because of that, the roadmap and our focus on what’s going on, Windows is incredibly strong.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.