Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Panasonic komt in september met gebogen Ultra HD oled tv’

Geschreven door
Geplaatst op30 juli 2015, 12:33 CategorieOled tv's

Nog een maandje en dan gaat in Berlijn IFA 2015 weer van start. Tijdens deze grootste consumentenelektronicabeurs van Europa tonen alle grote fabrikanten hun nieuwste producten en ontwikkelingen. Ook Panasonic is van de partij en de Japanse fabrikant komt mogelijk met zijn eerste oled tv op de proppen.

Panasonic toont al een paar jaar oled tv’s op beurzen, zowel gebogen als flatscreen en zowel met full hd- als 4K Ultra HD-resolutie. Het bedrijf heeft echter nog steeds geen oled tv op de markt gebracht maar daar zou in september wel eens verandering in kunnen komen. Volgens anonieme bronnen dichtbij de fabrikant wordt tijdens IFA 2015 de eerste Ultra HD oled tv gepresenteerd.

De oled tv die Panasonic begin september zou willen presenteren gaat mogelijk onder de naam 65CZ950. Dit zou betekenen dat de tv een formaat van 65-inch krijgt. Daarbij zou het bedrijf kiezen voor een gebogen scherm en de hoge 4K Ultra HD-resolutie. Het oled-paneel zou een WOLED-variant van LG zijn, uitgerust met passieve 3D-weergave, 4K ISF-certificatie en een THX-certficiaat. We mogen er ook van uitgaan dat Panasonic het nieuwe Firefox OS smart tv-platform integreert.

Verder ontbreken er nog veel details over het model, de lancering en de prijs. Het is dus even afwachten tot de eerste dagen van september. Panasonic houdt dan een grote persconferentie waar we mogelijk meer te zien en te horen krijgen.

Lees meer over alles dat je moet weten over oled tv’s.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.