Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ook Twitch wisselt Flash in voor HTML5

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2015, 11:10 CategorieStreamingdiensten

Twitch, het grootste live gamestreamingplatform van dit moment, heeft aangegeven afscheid te willen nemen van Flash, om vervolgens over te stappen op HTML 5. Onder andere YouTube ging deze videostreamingdienst al vooraf.

Twitch krijgt HTML 5-videospelers

Het grootste live gamestreamplatform van dit moment, Twitch, heeft aangegeven Flash in te wisselen voor HTML5 en is daarmee de volgende grote speler die zijn videospelers inwisselt. De videostreamingdienst heeft bekendgemaakt een nieuwe videospelerinterface te hebben vrijgegeven, die Flash al vervangt met opties voor Javascript en HTML5. Echter, dit betekent niet meteen het einde van Flash op de website, aangezien er nog wel gebruik wordt gemaakt van de software. Dit is wel een stap in de richting om er volledig van af te stappen.

Flash wordt gezien als inefficiënt en in de afgelopen maanden heeft Adobes software flink wat kritiek te verduren gekregen. Zo ging YouTube Twitch al vooraf in januari, toen het platform aankondigde voortaan de video’s in HTML5 te weergeven. Eerder deze maand zei de beveiligingsexpert bij Facebook al dat Flash ‘afgemaakt’ moest worden en raadt mensen aan het te deïnstalleren. Nu was Flash nooit al de meest veilige software op je pc of waar dan ook, maar een recent lek maakte hem nog veel minder veilig – nu lijkt het einde toch echt nabij.

Twitch is een live videogamestreamingplatform waar mensen zich voor kunnen aanmelden en direct kunnen beginnen met streamen. Ze streamen de game die ze op dat moment aan het spelen zijn en kijkers zien dus precies wat er op het scherm gebeurt – zie het als een moderne variant van meekijken met je beste vriend, terwijl die een toffe game speelt. De site kan ook worden gebruikt voor andere live uitzendingen, maar staat toch vooral bekend vanwege zijn grote en levendige community rondom de wereld van videogames.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.