Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo sluit beter dan verwacht financieel kwartaal af

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2015, 12:10 CategorieGaming

Nintendo heeft het afgelopen financiële kwartaal beter dan van tevoren verwacht afgesloten, met dank aan de game Splatoon dat in mei is uitgebracht voor Wii U. Het afgelopen financiële kwartaal liep van april tot eind juni en belichaamt het eerste financiële kwartaal van 2016.

Nintendo presteert boven verwachting in Q1 2016

Nintendo heeft bekendgemaakt dat het een beter dan verwacht kwartaal achter de rug heeft en zegt dat te danken aan zowel de Nintendo 3DS als de Wii U. Het gaat hier om het eerste financiële kwartaal van 2016, dan 1 april is begonnen en eind juni is afgelopen. Het gamebedrijf geeft aan dat er 1,01 miljoen exemplaren van de Nintendo 3DS zijn verkocht, terwijl er 470 duizend Wii U-spelcomputers zijn verkocht in dezelfde periode. Beide spelcomputers hebben ook qua softwareverkopen een mooi kwartaal achter de rug.

Zo geeft Nintendo aan dat er in totaal 7,92 miljoen games zijn verkocht voor Nintendo 3DS in het eerste financiële kwartaal van 2016. Tegelijkertijd heeft Wii U het voor elkaar gekregen 4,55 miljoen games te verkopen. Voor Wii U is dat een indrukwekkend aantal, omdat er momenteel slechts een install base van tien miljoen stuks bestaat (oftewel: tien miljoen mensen hebben een Wii U op dit moment). Ter vergelijking: de Nintendo 3DS heeft een install base van vijftig miljoen, dus naar verhouding heeft Wii U beter gepresteerd.

Nintendo wijdt het succes van al die gameverkopen aan de game Splatoon. Die game, waarin je het online in teams tegen elkaar kunt opnemen in de strijd om een bepaald gebied met behulp met verfpistolen, verfrollers en inktvissen (ja, echt), is sinds mei verkrijgbaar en is momenteel 1,62 miljoen keer over de toonbank gegaan. Voor een nieuwe IP is dat meer dan een groot succes. Nintendo hoopt het positieve nieuws goed door te kunnen zetten met meer games, downloadable content en later volgend jaar wellicht ook nieuwe hardware.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.