Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nintendo NX wordt Wii van virtual reality’

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2015, 9:43 CategorieGaming

Een analist denkt dat de Nintendo NX ‘de Wii van virtual reality’ kan gaan worden; een extreem succesvolle vr-spelcomputer, dus. De Wii is tot op heden meer dan 101 miljoen keer verkocht. De PlayStation 2 staat daar nog boven met meer dan 155 miljoen verkochte exemplaren.

Analist: Nintendo NX kan ‘Wii van virtual reality’ worden

De verwachting is dat de markt voor gaming op virtual en augmented reality-systemen in 2020 zo’n 150 miljard dollar waar gaat zijn. Dat betekent dat er meer mensen dan ooit gaan gamen, iets dat de Wii ook voor elkaar gekregen heeft met zijn toegankelijke besturing in de vorm van de Wii Remote. Een analistenbureau denkt nu dat de volgende Nintendo-console, de Nintendo NX, ‘de Wii voor virtual reality’ gaat worden. In andere woorden: deze Nintendo-spelcomputer brengt virtual reality aan de man, zoals de Wii dat met gaming deed.

Het succes van de Wii is ook te danken aan het feit dat het geen dure spelcomputer was ten tijde van de lancering. Die strategie zou overgezet kunnen worden naar een virtual reality-apparaat, aldus het analistenbureau Digi-Capital. Daar heeft Nintendo wel een begrijpelijk besturingssysteem voor nodig en dat gaat ongetwijfeld iets met motion-technologie te maken krijgen; een aspect waar Nintendo heel bekend mee is. Nintendo’s mening over de huidige virtual reality-apparaten is dat die brillen nog helemaal ‘niet leuk’ zijn.

Reggie Fils-Aime, de directeur van Nintendo of America, heeft daar het volgende over gezegd.

We have knowledge of the technical space [of VR and AR], and we’ve been experimenting with this for a long, long time. What we believe is that, in order for this technology to move forward, you need to make it fun and you need to make it social — [at E3], based on what I’ve seen to date, it’s not fun, and it’s not social. It’s just tech.

Nu denken heel veel mensen dat Nintendo zich niet wil wagen aan virtual reality en die bewering zou kunnen kloppen wanneer je de bovenstaande statement leest. Het analistenbureau haalt er echter uit dat de status quo nog niet ‘Nintendo-achtig leuk’ is. Nintendo zou daarom juist wel kunnen werken aan een vr-systeem, die inzet op brede ervaringen voor jong en oud, zodat ook de minder traditionele gamers een virtual reality-spelcomputer van Nintendo zullen oppakken. De Nintendo NX wordt volgend jaar aangekondigd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.