Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nintendo NX wordt niet zo krachtig als PS4 of Xbone’

Geschreven door
Geplaatst op6 juli 2015, 11:53 CategorieGaming

Volgens de laatste geruchten wordt de Nintendo NX niet zo krachtig als de PlayStation 4 van Sony of Xbox One van Microsoft. Dat betekent dat Nintendo wederom een stap wegzet van waar de markt blijkbaar wel behoefte aan heeft, maar dan kan ook goed uitpakken.

Gerucht: Nintendo NX minder krachtig dan huidige spelcomputers

Volgens een Twitteraar, die een behoorlijke goede track record heeft als het gaat om geruchten die later bleken te kloppen, zal de Nintendo NX lang niet zo krachtig worden als de Sony PlayStation 4 of de Microsoft Xbox One. Dat betekent dus dat Nintendo wederom niet de strijd zal aangaan met de huidige generatie spelcomputers, iets wat fans van het bedrijf steeds moeilijker vinden te accepteren. De Twitteraar heeft eerder het gerucht verspreid over de Fallout 4 Pip-Boy-editie, die later ook echt werd aangekondigd, zoals je hier kunt lezen.

De Twitteraar in kwestie, @Doctor_Cupcakes, schijnt blijkbaar met de ‘juiste mensen’ te hebben gesproken en die hebben hem dus verteld dat Nintendo wederom zijn eigen weg zal inslaan met de Nintendo NX. Hoewel dat voor sommige mensen als een teleurstelling zou kunnen worden ervaren, is het totaal geen verrassing. De laatste keer dat Nintendo meedeed in een dergelijke race werd het bedrijf laatste – de GameCube moest het toen afleggen tegen de populaire PlayStation 2 en de nieuwe tegenstander van Microsoft: de originele, eerste Xbox.

Het lijkt er echter op dat Nintendo nog wel eens de verkeerde gok maakt, aangezien de markt voor gaming nu toch echt – langzaamaan – naar games trekt die er realistisch uitzien. Nintendo bracht de Wii U uit, met achterhaalde hardware, en zag de verkoop totaal niet van de grond komen. Dan moet het idee achter de NX wel heel goed zijn, wil Nintendo hier iets mee bereiken. Mindere hardware hoeft geen probleem te zijn, mits de prijs maar goed is. Voor 200 euro per console zul je nog een hoop mensen enthousiast krijgen voor je nieuwe product.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.