Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nintendo lanceert Nintendo NX in juli 2016’

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2015, 16:39 CategorieGaming

Volgens de laatste geruchten zou Nintendo voornemens zijn de nieuwe spelcomputer Nintendo NX te lanceren in juli van volgend jaar. Dat melden althans bevoorradingsketens die onderdelen leveren voor het apparaat van Nintendo.

Gerucht: Nintendo NX verschijnt juli 2016

De Japanse spellenboer Nintendo heeft eerder dit jaar aangekondigd te werken aan een nieuwe spelcomputer, die de codenaam Nintendo NX heeft meegekregen. Onlangs zou het bedrijf enkele leveranciers van onderdelen hebben gevraagd te beginnen met produceren in oktober, maar het liefst natuurlijk eerder. Foxconn Electronics, die ook onder meer de iPhone in elkaar zet, zou verantwoordelijk zijn voor de fabricage van de console, maar er liggen ook andere fabrikanten op de loer die maar wat graag zulke orders aan willen nemen.

Helaas wilde geen van de fabrikanten on the record commentaar leveren of de geruchten kloppen of niet. Wel is het zo dat er een aantal anonieme bronnen zijn die maar wat graag praten en daardoor weten we nu mogelijk wel het één en ander. Zo is Nintendo dus langs enkele leveranciers gegaan. Uit die gesprekken is voortgekomen dat de onderdelen in februari of maart klaar zouden zijn, zodat er in de maanden mei en juni kan worden gestart met de massaproductie van de Nintendo NX. Ook Nintendo heeft hier nog niets over naar buiten gebracht.

De bronnen melden tevens dat de console dan al zo vroeg als in juli verkocht zou kunnen worden, waardoor er nu dus gezegd wordt dat de Nintendo NX in juli 2016 wordt uitgebracht. Helaas waren de bronnen niet specifieker dan dat en weten we dus niet of dit om een wereldwijde release of slechts een lokale gaat. Nintendo zou twintig miljoen Nintendo NX-spelcomputers willen verschepen in het eerste jaar na uitgave. Momenteel staan de verkoopaantallen van de Wii U nog niet eens zo hoog – die console is bijna tien miljoen keer verkocht sinds 2012.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.