Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix kondigt releaseschema aan voor eigen filmproducties

Geschreven door
Geplaatst op8 juli 2015, 10:41 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft bekendgemaakt wanneer we de eigen filmproducties van het bedrijf op de videostreamingdienst mogen verwachten. De eerste eigen films verschijnen eind dit jaar al, terwijl ook een deel pas aan het begin van 2016 zal worden toegevoegd.

Netflix geeft schema van eigen films vrij

Netflix heeft tot nu toe kleine stappen gezet in de wereld van filmproducties. En hoewel we wel weten wat er onze kant op komt qua films, weten we helaas nog niet wanneer – tot nu. Dinsdagavond Nederlandse tijd heeft Netflix namelijk een releaseschema naar buiten gebracht omtrent de eigen films en de eersten kunnen we dit jaar al verwachten. Zo zal op 16 oktober 2015 de film Beasts of Nation, van True Detective-regisseur Cary Tukunaga, verschijnen – ook zal die film dan tegelijkertijd in enkele Amerikaanse bioscopen te zien zijn.

De tweede film die dit jaar nog moet verschijnen, is de eerste van de vier films die Adam Sandler maakt voor Netflix, namelijk The Ridiculous Six, met in de hoofdrol Sandler, Terry Crews, Rob Schneider en Nick NolteDie film moet op 11 december gaan verschijnen. Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend verschijnt pas volgend jaar, maar wordt dan wel de eerste. De film moet in het eerste kwartaal van 2016 gaan verschijnen, tegelijkertijd met een release in de Chinese bioscoop en in Amerikaanse IMAX-theaters.

En als laatste verschijnt in maart 2016 de nieuwe film met Pee-wee Herman in de hoofdrol. Normaliter is het zo dat wanneer Netflix een serie data aankondigt, het in principe om een wereldwijd releaseschema gaat, zoals we eerder hebben gezien met de Netflix Original-series, zoals DareDevil en Sense8. Maar omdat de releases van de film vaak gepaard gaan met Amerikaanse bioscoopreleases, kunnen we nu niet met zekerheid zeggen dat dit ook het geval is. Daarom houden we nog even een slag om de arm betreffende de bovenstaande data.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.