Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Neil Young haalt muziek van muziekstreamingdiensten

Geschreven door
Geplaatst op17 juli 2015, 10:14 CategorieStreamingdiensten

Muzikant Neil Young heeft aangegeven al zijn muziek bij alle muziekstreamingdiensten weg te halen, vanwege de audiokwaliteit. Of het gebrek daaraan, aangezien de artiest aangeeft dat zijn muziek niet in zo’n lage kwaliteit zou mogen worden aangeboden.

Geen muziek meer van Neil Young bij streamingdiensten

Neil Young heeft via Twitter en Facebook laten weten zijn muziek weg te halen bij alle muziekstreamingdiensten. De muzikant geeft aan dit te doen doordat die diensten zijn muziek in erbarmelijke kwaliteit aanbieden – het gaat hier dus niet om het financiële aspect, waar bijvoorbeeld Taylor Swift voor gevochten heeft en nog steeds voor vecht. Op Facebook schrijft Young het volgende.

I don’t need my music to be devalued by the worst quality in the history of broadcasting or any other form of distribution. I don’t feel right allowing this to be sold to my fans. It’s bad for my music.

Natuurlijk is dat niet alles dat speelt. Young is namelijk de drijvende kracht achter de Pono-mediaspeler: een muziekspeler en digitale muziekdienst die je naar muziek laat luisteren in de hoogste kwaliteit. Dat project werd gefundeerd via Kickstarter en de mediaspeler is sinds januari te koop.

Hoewel Young een vooraanstaand voorstander is van goede audiokwaliteit op streamingdiensten, valt de beste man al snel door de mand met zijn statement. Een streamingdienst als Tidal biedt muziek aan in de hoogste kwaliteit mogelijk op dit moment, vergelijkbaar met de muziek op een cd of het beluisteren van lossless bestanden op een computer. Daarnaast speelt de hardware waarop en waarmee je muziek beluistert ook een grote rol: een goede set speakers of hoofdtelefoon kan het verschil maken tussen slechte en goede kwaliteit.

Bovendien is het voor veel mensen moeilijk om lossless audio te onderscheiden van gecomprimeerde bestanden – dat hebben we ook hier op de redactie ondervonden. Mogelijk wil Young met deze zet zijn eigen producten in de spotlight zetten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.