Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft verkocht 1,4 miljoen Xbox-systemen in vierde kwartaal

Geschreven door
Geplaatst op23 juli 2015, 11:00 CategorieGaming

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het bedrijf in het vierde kwartaal 1,4 miljoen Xbox-systemen heeft verkocht en meer winst heeft gemaakt. Microsoft voegt de verkopen van de Xbox 360 en Xbox One samen, dus kunnen we helaas geen onderscheid maken.

Meer winst voor Microsoft van de Xbox-afdeling

Hoewel Xbox One nog een grote verkoopachterstand heeft op de PlayStation 4, betekent dat niet dat Microsoft de afgelopen maanden flink geprofiteerd heeft van het momentum dat het heeft opgebouwd. Tijdens de presentatie van de fiscale cijfers over 2015 heeft Microsoft namelijk bekendgemaakt meer geld te hebben verdiend aan de Xbox-afdeling dan vorig jaar – het gaat hier wel om gecombineerde cijfers die zowel de Xbox 360 als Xbox One meerekenen, dus kunnen we niet zien hoe goed de One het heeft gedaan.

Wat we wel weten is dat Microsoft zo’n 1,4 miljoen Xbox-systemen verkocht heeft in het vierde kwartaal. Ten opzichte van het vierde kwartaal van het jaar ervoor is dat een stijging: destijds kwam dat aantal op 1,1 miljoen. Nu zullen er ongetwijfeld meer Xbox One-systemen verkocht worden dan Xbox 360-spelcomputers, maar het is wel vervelend dat we geen duidelijk opdeling te zien krijgen. Daarnaast heeft de game-afdeling ook meer omgezet: 27 procent meer dan het jaar ervoor om precies te zijn, onder andere dankzij het spel Minecraft.

Maar ook de consoleverkopen, het toenemende aantal abonnementen op Xbox Live en andere first-party-titels hebben aan die groei bijgedragen. Bovendien is het ook inmiddels duidelijk dat consumenten veel meer digitale goederen kopen, aangezien de online gameverkopen met 58 procent zijn gestegen op het Xbox-platform. Dat kan onder meer te maken hebben met het feit dat er een hoop (goede) games worden uitgebracht die niet in de winkel te krijgen (en dus fysiek te verkrijgen) en alleen via de digitale winkel van Xbox te koop zijn.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.