Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft updatet Xbox Music op Xbox One en Android

Geschreven door
Geplaatst op31 juli 2015, 9:55 CategorieStreamingdiensten

Microsoft heeft deze week stilletjes de Xbox Music-app voorzien van een update, waardoor de applicatie nu officieel Groove heet. De update is nu live op Xbox One, Android en pc en is in feite precies de Xbox Music-app zoals je die gewend bent.

Xbox Music is nu officieel Groove op Xbox One, pc en Android

Nu Windows 10 beschikbaar is (mocht je de update nog niet hebben, dan kan dat elk moment gebeuren), betekent dat ook dat Microsoft enkele belangrijke applicaties van een update voorziet. Eén van die updates is deze week aangekomen, namelijk die voor Xbox Music. We wisten al dat die app een facelift en een naamsverandering zou krijgen: Xbox Music gaat namelijk vanaf nu door het leven als Groove. Een passende naam, aldus Microsoft, omdat ‘groove’ iets is dat we doen tijdens het beluisteren van muziek.

De update is nu live voor iedereen die de muziekstreamingdienst gebruikt op zijn computer, Xbox One en Android-tablet en -smartphone. Als het goed is, is de applicatie al aangepast op zowel je pc als Xbox One, helemaal wanneer je hebt ingesteld dat je Xbox One in stand-by modus updates mag downloaden en installeren. Je weet zeker dat de app is geüpdatet wanneer het groene icoon met daarop een hoofdtelefoon is aangepast naar een blauw icoon met daarop een schuin afgedrukte G, natuurlijk de eerste letter van Groove.

Mocht je Xbox Music ook gebruiken op je Android-apparaten, dan kun je hem nu ook downloaden voor je smartphone en tablet. De update is namelijk live en, wanneer je hebt ingesteld dat de app automatisch geüpdatet mag worden, zou automatisch gedownload moeten worden wanneer je je Android-apparaat aan het stroom koppelt in de avond. Eén van de grootste voordelen van Groove is dat je je eigen muziek kunt uploaden naar OneDrive en die gratis kunt afspelen op elk apparaat waar je Groove op hebt geïnstalleerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.