Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft haalt Xbox One game streaming uit preview

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2015, 12:38 CategorieGaming

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de game streaming-functie op Xbox One nu voor iedereen beschikbaar is met een Windows 10-apparaat. Dat houdt in dat je je games kunt streamen vanaf een Xbox One naar een Windows-computer of -tablet, met daarop Windows 10 geïnstalleerd.

Stream je games van Xbox One naar een Windows 10-apparaat

Microsoft heeft bekendgemaakt dat iedereen die nu een Xbox One en een Windows 10-computer of -tablet thuis heeft staan of liggen, kan beginnen met het streamen van games vanaf de Xbox naar het Windows 10-apparaat. Daarvoor dien je nog wel even naar de instellingen van je Xbox One te gaan, om onder Preferences het vakje bij Allow game streaming to other devices aan te vinken. Ook heb je daarvoor de nieuwste Xbox-app voor Windows 10 nodig op je computer of tablet en die vind je weer in de digitale winkel van Microsoft.

Op je Windows 10 device moet je ook nog even je Xbox One toevoegen door op verbinden te tappen of klikken, om vanaf daar je Xbox One toe te voegen. Vervolgens sluit je een Xbox-controller aan op je pc of tablet en je kunt meteen beginnen met streamen door een game te kiezen vanuit de recent gespeelde gameslijst of door direct te controle te nemen over je Xbox One. Op je Xbox One verschijnt er een notificatie waaruit op te maken is dat een bepaalde gebruiker aan het streamen is; de spelcomputer is op dat moment in gebruik.

Het is dus niet zo dat er nu iemand anders kan inloggen, aangezien het voor Xbox One hetzelfde is als direct op de console te gamen. Zit je momenteel in het Windows 1o Preview-programma, dan dien je te updaten naar de nieuwste versie van het OS. Windows 10 staat gepland om op 29 juli te verschijnen. Als eerste zijn de Preview-leden aan de beurt en daarna zal geleidelijk aan iedereen voorzien worden voor het nieuwe besturingssysteem. De Xbox One krijgt ook zijn eigen versie, maar die verschijnt pas later in het jaar.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.