Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz lanceert Melody Stream (M-CR511) en Media (M-CR611)

Geschreven door
Geplaatst op14 juli 2015, 11:07 CategorieLuidsprekers

Marantz lanceert deze week twee nieuwe toevoegingen aan de Melody-serie: de Melody Media (M-CR611) en Melody Stream (M-CR511). Deze minisystemen combineren streaming- en digitale mediafuncties met een hoogwaardige geluidskwaliteit. Beide systemen zijn vanaf augustus verkrijgbaar in een mintgroene en zwarte uitvoering.

Marantz Melody-serie

De nieuwe Melody-netwerksystemen ondersteunen nu Spotify Connect en vele andere digitale media- en streamingfuncties. Met de Melody Media en de Melody Stream kun je niet alleen naar muziekdiensten luisteren, ook heb je toegang tot muziekbibliotheken die op een NAS (Network Attached Storage) of computer zijn opgeslagen, gratis internetradiostations en streaming via Apple AirPlay. Je kunt de apparaten bedienen door middel van een Marantz HiFi Remote App voor Android en iOS.

Marantz-Melody-Stream

Voor audioliefhebbers zijn de Melody Media en Stream geschikt gemaakt voor het afspelen van 192kHz/24-bits digitale hoge resolutie geluidsformaten, zoals ALAC-, WAV-, FLAC-, AIFF- en DSD-bestanden. De Melody Media kan ook CD, DAB/DAB+ en FM-radio weergeven. De slankere Melody Stream heeft deze afspeelopties niet omdat die gericht is op de digitale media.

Gebruiksgemak staat bij de nieuwe Melody-systemen centraal: WiFi-verbinding met één druk op de knop, en de WiFi-verbinding is geüpgraded naar highspeed 11n voor een snellere en stabielere verbinding.  De nieuwe Bluetooth met NFC breidt de connectiviteitsopties verder uit, en via een USB-poort aan de voorzijde kunnen iDevices worden aangesloten, waarbij de Melody Media nog een extra poort aan de achterzijde heeft. De Melody Media heeft ook twee digitale ingangen voor het aansluiten van een tv.

Marantz-Melody-media

Beide systemen hebben een vermogen van 2×60 watt, waarbij de Melody Media ook nog een bi-ampingoptie heeft. De nieuwe acryl bovenklep is voorzien van een antikraslaag en de kleurenverlichting op de Melody Media kan worden veranderd in wit, blauw, groen of oranje.

Prijzen en beschikbaarheid

De Melody Media (M-CR611) is in augustus beschikbaar voor een adviesprijs van 699 euro. De Melody Stream (M-CR511) is eveneens in augustus verkrijgbaar voor een adviesprijs van 449 euro.

 • Delen:

Reacties

 1. Roelof
  03 november, 2015 om 10:44

  Ik ben van plan om een Marantz M-CR511 aan te schaffen. Welke luidsprekers kan ik hierbij het beste kopen. Mijn voorkeur gaat uit naar boekenplankspeakers. Wat betreft prijsklasse denk ik aan maximaal 300 tot 400 euro.

 2. knimmet
  19 februari, 2018 om 10:14

  Zoek voor dat geld een paar tweede hands speakers uit een hoger segment en je hebt een veel beter geluid.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.