Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Lilyhammer krijgt geen vierde seizoen op Netflix

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2015, 11:49 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft laten weten dat we geen vierde seizoen van de populaire Netflix Original-serie Lilyhammer hoeven te verwachten. De serie is namelijk geannuleerd, tot grote spijt van Steven van Zandt, de bekendste acteur van de serie.

Geen seizoen vier voor Lilyhammer

In 2012 was Lilyhammer een mooi voorbeeld van wat Netflix zelf in pacht heeft als het op originele content aankomt. In de hoofdrol speelt Steven van Zandt, die je mogelijk kent van de serie The Sopranos. In Lilyhammer speelt hij een maffiabaas die zijn leven voortzet zoals hij gewend is, maar dan ls kroongetuige in het plaatsje Lilyhammer in Noorwegen. Tot nu toe heeft Netflix drie seizoen geproduceerd, die nu alle drie te bekijken zijn op de videostreamingdienst, maar een vierde seizoen zit er helaas niet in.

Netflix brengt zelf nooit cijfers naar buiten over zijn eigen series, dus kunnen we met geen mogelijkheid weten hoe goed Lilyhammer het heeft gedaan, maar het heeft destijds behoorlijk wat lof mogen ontvangen – lof die series als House of Cards en Orange is the New Black ook hebben mogen ontvangen. Wel blijkt uit onderzoek dat Lilyhammer minder populair was dan de serie DareDevil, waar zo’n tien procent van alle Netflix-kijkers naar zou hebben gekeken – mogelijk moet Lilyhammer ruimte vrijmaken voor andere Marvel-series.

Op dit moment is het gokken waarom het doek valt voor Lilyhammer. Van Zandt geeft zelf op Twitter aan dat ‘de zaken te ingewikkeld’ werden en dat kan werkelijk waar van alles inhouden. Is het een probleem met geld? De productie? De andere acteurs? Of met de directie? We zullen het wellicht nooit weten. Mocht je nog niet aan Lilyhammer begonnen zijn, dan raden we je dat toch aan. De serie biedt namelijk een unieke setting en presenteert situaties die niet vaak voorkomen in televisieseries, waardoor je zo door die drie seizoenen heen gaat.

 • Delen:

Reacties

 1. Peter
  27 juli, 2015 om 21:57

  Jammer,een van mijn favorieten hoewel het laatste seizoen wat harder en minder humoristisch was.

 2. Tonnie
  02 november, 2015 om 19:55

  Ja zeker jammer, echt veel genoten. Dat Noorse leven en taaltje was een verademing.

 3. Marius
  10 januari, 2016 om 9:43

  Ik weet waarom lillyhammer is gestopt, omdat het politiek gevoelige onderwerpen aan de kaak stelt.

 4. jaxon85
  21 mei, 2016 om 14:22

  Na walkingdead en de sons mij favo serie.. Jammer dat ze met zulke series niet verder gaan!

 5. Noelserial
  14 juli, 2016 om 20:06

  jammer, Stevie was good in Lillyhammer.
  Deadwood stierf zelfde dood en Sopranos stopten als een hond van zijnen str*nt.
  Money counts meer dan de kijkers blijkbaar.
  Jammer.
  Ben nu volop Justified aan het consumeren, top
  serie ook.
  Doei.

 6. Louis
  28 januari, 2017 om 13:34

  Dit jaar pas gaan bekijken !!
  Hoe je het bedacht krijgt , maffiapraktijken verplaatsen naar Noorwegen! Prachtig neergezet dat karakter Johnny Henriksen , maar nog mooier al die Noorse acteurs/ trices die nogal blöt en naïef ingezet worden, hebben me soms de tranen over de wangen laten rollen . Mijn absolute favorieten zijn echt Jan Johansson en Torgeir!!
  Ook leuk dat Bruce Springsteen als bad guy in de laatste aflevering ten tonele verscheen!
  Ik hoop dat men op besluit te stoppen met deze serie terugkomt!!

 7. hellen
  15 november, 2017 om 20:51

  Ow jammer ik ben nu pas bij seizoen 3 geweldige serie, ik baal enorm dat er geen 4 meer komt

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.