Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Kwaliteit Apple Music straks aan te passen voor onderweg

Geschreven door
Geplaatst op9 juli 2015, 10:13 CategorieStreamingdiensten

Apple heeft laten weten dat het later dit jaar mogelijk is de kwaliteit van je streams onderweg aan te passen naar een hogere waarde. Voor nu moet je het doen met mindere kwaliteit wanneer je de deur uit gaat, maar dat kan zo snel als deze zomer al veranderen.

Apple Music onderweg in hogere kwaliteit luisteren

Eén van de nadelen van Apple Music momenteel is dat wanneer je de muziek streamt via een mobiel netwerk, je met een lagere kwaliteit te maken krijgt dan wanneer je diezelfde muziek streamt via een goed WiFi-netwerk (dan is de kwaliteit 256kbps, AAC). Dat vinden gebruikers irritant, voornamelijk door het feit dat er geen optie is dit aan te passen. Als er iets is waar gebruikers blij van worden, dan is dat de optie hebben iets zelf te beslissen en aan te passen, maar Apple neemt die keuzes vaak graag uit handen.

Maar dat kan zo snel als deze zomer al veranderen, geeft Eddy Cue, baas van de muziekafdeling binnen Apple, aan. Wanneer de publieke bèta van iOS 9, het nieuwe besturingssysteem voor iPhone en iPad, wordt gelanceerd, dan zullen gebruikers de mogelijkheid krijgen de kwaliteit van de streams onderweg aan te passen naar AAC 256kbps wanneer ze dat willen. Maar Apple zal er wel een waarschuwing bij plaatsen, waarin te lezen staat dat het laden van de muziek langer duurt en veel meer data gaat kosten dan de mindere kwaliteit.

Er wordt echter nog niet gesproken over pauzes of het bufferen van de muziek, dus we kunnen er voorzichtig van uitgaan dat Apple Music genoeg data zal inladen en opslaan, waardoor je ongestoord kunt blijven luisteren. Apple heeft eerder al aangegeven in juli de publieke bèta voor iOS 9 te willen lanceren, dus we hopen dat we deze maand al aan de slag kunnen met de nieuwe opties voor Apple Music. Wil je meer lezen over de muziekstreamingdienst? Lees dan hier de aankondiging nog eens, of hier nog wat tips over de dienst.

  • Delen:

Reacties

  1. Edwin
    10 juli, 2015 om 19:13

    Met de beta versie van IOS 9 is dit al aan te passen, kwam ik net achter.
    En de kwaliteit is inderdaad beter.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.