Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Klipsch introduceert eerste Dolby Atmos-speakers

Geschreven door
Geplaatst op21 juli 2015, 16:33 CategorieLuidsprekers

Luidsprekerfabrikant Klipsch heeft deze week zijn eerste Dolby Atmos-speakers voorgesteld. De nieuwe modellen kunnen overweg met het nieuwe surroundformaat van Dolby dankzij onder meer drivers die naar boven gericht zijn. Dit moet zorgen voor een nog indrukwekkendere surroundervaring.

Het nieuwe Dolby Atmos-luidsprekersysteem van Klipsch bestaat uit drie modellen. De RP-280FA vloerstaande luidspreker, de RP-140SA boekenplankluidspreker en de RP-450CA center speaker. Alle speakers in de serie zijn uitgerust met de Tractrix Horn technologie van Klipsch, die volgens het bedrijf voldoet aan alle eisen die aan het Dolby Atmos audioformaat gesteld worden. Zo hebben de boekenplankluidsprekers vier drivers in twee richtingen meegekregen voor een juiste verspreiding van de audio en komen de vloerstaande luidsprekers met een boven gerichte driver die het geluid via het plafond laat weerkaatsen naar de luisterpositie. Over de prijzen van deze modellen heeft het bedrijf nog geen mededelingen gedaan.

Klipsch-Dolby-Atmos-1

Dolby Atmos is reeds te vinden op de nieuwste Blu-ray discs en maakt gebruik van 3D-audio-objecten in de ruimte in plaats van specifieke kanalen. Hierdoor moet je als luisteraar het gevoel krijgen dat de speakers niet op specifieke posities staan en dat je daadwerkelijk omringd wordt door dynamisch geluid. Lees meer over wat Dolby Atmos precies is.

 • Delen:

Reacties

 1. h.vermeulen
  25 juni, 2020 om 20:45

  hallo,is atmos systeem altijd beter dan serround ( heb 5.1 ) .ik hoor bijna nooit de
  achterste speakers ,lig dat aan opname van film ? receiver zit wel atmos in .
  atmos systeem houdt in dat je 5 speakers + woofer moet kopen moet wel zijn geld waard
  zijn en niet dat ik afentoe goed geluid hoort . ben zelf bijna 74 jaar en niet zo handig.
  speakers kunnen niet in plavond.gr

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.