Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Jide Tech keert terug op Kickstarter met Jide Remix Mini

Geschreven door
Geplaatst op20 juli 2015, 12:06 CategorieAccessoires

Jide is officieel terug op Kickstarter met de Jide Remix Mini: een settopbox voor je televisie, die je tv in een Android-pc verandert. Via de Remix Mini kun je onder meer media afspelen, maar ook apps als Word, Powerpoint, Excel en meer gebruiken.

Jide Remix Mini: Android-settopbox voor onder je televisie

Het bedrijf Jide Tech is terug op Kickstarter en dit keer met een eigen settopbox die in feite je televisie verandert in een Android-pc: de Jide Remix Mini. Op de Remix Mini vind je het Remix OS, versie 1.5, gebaseerd op het Android-besturingssysteem. Met afmetingen van 124 bij 88 bij 26 mm is de Mini behoorlijk compact, maar bevat desondanks alle benodigde onderdelen voor een redelijke settopbox. De 1.2GHz quadcore AllWinner 64 bit-processor is daar slechts één voorbeeld van. Ook heb je de keuze uit 1GB of 2GB werkgeheugen.

Wanneer je kiest voor de 1GB-variant, dan krijg je 8GB aan interne ruimte meegeleverd; kies je echter voor de 2GB-versie, dan krijg je 16GB aan interne opslagruimte. In beide gevallen wordt de Jide Remix Mini voorzien van WiFi b/g/n, Bluetooth 4.0, Ethernet en twee USB 2.0 poorten, evenals ondersteuning voor 4K-content, een HDMI 1.4- en hoofdtelefoonaansluiting en een microSD-kaartgleuf. Ook beschikt de settopbox annex Android-pc een speciale aan- en uitknop, waardoor je het apparaat altijd gemakkelijk kunt aan- en uitzetten.

De goedkoopste versie van de Jide Remix Mini kost je twintig dollar – maar helaas is die variant al op. Toch is optie twee nog steeds goedkoop: je betaalt dan tien dollar meer, maar bent dan wel zeker van een Mini met 1GB aan werkgeheugen. De 2GB-variant kost je tenminste veertig dollar. De makers van de Remix Mini vroegen om slechts vijftigduizend dollar. Dat doel is al tien keer overschreden op moment van schrijven; met nog veertig dagen te gaan heeft het project al 7750 backers achter zich staan en 505 duizend dollar opgehaald.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.