Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Gamecube/Wii-emulator werkt (intern) op de Nvidia Shield

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2015, 10:45 CategorieGaming

De makers van de Dolphin-emulator hebben het voor elkaar gekregen de software goed te laten draaien op de Nvidia Shield-console. De Nvidia Shield is een Android TV-settopbox waar je video’s in 4K vanaf kunt spelen en games uit de Google Play Store op kunt spelen.

Gamecube- en Wii-spellen spelen op de Nvidia Shield

Het emuleren van videogameconsoles op andere hardware, zoals smartphones of settopboxen, is geen nieuw concept. Voor Android heb je talloze emulatoren voor allerlei consoles, zoals de SNES of de Megadrive van Sega en ook op iOS komen we er nog wel eens eentje tegen. Maar er duiken nog wel altijd problemen op. Hoe sterk de hardware van nu ook is, het is nog steeds geen dedicated gaming-apparaat. En de games die we op de console spelen, zijn afgestemd op de hardware van de spelcomputer in kwestie.

Dat betekent dus dat wanneer je een console wil emuleren, je in elk geval krachtige hardware moet hebben. Gelukkig is de Nvidia Shield Android TV-console de krachtigste van dit moment (ook al is hij nog niet verkrijgbaar in Nederland), maar dat betekent dus nog niet dat alles maar vlekkeloos moet lopen. De makers van de Dolphin-emulator, die Gamecube- en Wii-spellen kan afspelen, weten dit maar al te goed, maar hebben het intern toch voor elkaar gekregen de emulator soepel(er) te laten draaien, zo blijkt uit de bovenstaande video.

Het gaat hier dus om de development build van de emulator en niet de versie die je al in Google Play kunt vinden – die is helaas al niet meer geüpdatet sinds 3 november 2014. De meeste games lijken nu echter wel speelbaar met de emulator, al zien we her en der nog steeds bugs die de boel niet lekker speelbaar maakt. Hoewel emulatoren niet illegaal zijn, zijn bedrijven als Nintendo, Sony en Microsoft niet blij met dit soort praktijken, aangezien het spelers wel in staat stelt spellen illegaal te downloaden en daarna te spelen, zonder te voor hebben betaald.

  • Dolphin Emulator Alpha
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.