Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Cambridge Audio introduceert CXU Blu-ray speler

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2015, 12:25 CategorieBlu-ray

In ons 2015 home cinema overzicht vind je heel wat Blu-ray spelers van grote fabrikanten, met prijzen die variëren van iets minder dan 100 euro tot enkele honderden euro’s. Maar, als je op zoek bent naar een high-end speler die alles aankan en ook nog eens over de beste componenten beschikt dan komen merken als Cambridge Audio om de hoek kijken.

Cambridge Audio introduceert deze week de CXU Blu-ray speler, een model dat volgens het bedrijf alles dat je hebt qua media weer kan geven, in de hoogst mogelijke kwaliteit. En dat mag ook wel als we naar het prijskaartje van 1.499 euro kijken. Niet alleen de mogelijkheden zijn groot, ook de interne componenten zijn van de hoogste kwaliteit.

Cambridge-Audio-CXU

De CXU Blu-ray speler kan omgaan met onder meer 3D Blu-ray, Blu-ray, DVD, SACD, CD, DVD-A, AVCHD en HDCD discs. Onder de motorkap zien we vijf aparte Wolfson D/A WM8740 converters terug, vergezeld door de Adaptive Time Filtering (ATF)-techniek om tot 24bit/192kHz te upsampelen. Een Darbee-videoprocessor moet zorgen voor de best mogelijke beeldkwaliteit. Interessant is daarbij dat de speler gebruikt kan worden als DAC, videoprocessor en voorversterker.

Cambridge-Audio-CXU-1

Verder is de CXU Blu-ray speler voorzien van twee HDMI-uitgangen, bijvoorbeeld voor het koppelen van een receiver die niet compatibel met is 3D-signalen, ondersteuning voor Audio Return Channel, 7.1-kanaals analoge uitgangen, een MHL-poort aan de voorzijde voor het koppelen van een mobiel apparaat, ingebouwd WiFi (en bedraad) met DLNA-ondersteuning, 3D-weergave en natuurlijk ondersteuning voor de weergave van 4K Ultra HD-content.

De CXU Blu-ray speler van Cambridge Audio is vanaf augustus te koop voor een prijs van 1.499 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.