Cambridge Audio introduceert CXU Blu-ray speler

29 juli 2015 1 Minuut 0 Reacties
Cambridge-Audio-CX-serie

Cambridge Audio introduceert deze week de CXU Blu-ray speler, een model dat volgens het bedrijf alles dat je hebt qua media weer kan geven, in de hoogst mogelijke kwaliteit.

En dat mag ook wel als we naar het prijskaartje van 1.499 euro kijken. Niet alleen de mogelijkheden zijn groot, ook de interne componenten zijn van de hoogste kwaliteit.

De CXU Blu-ray speler kan omgaan met onder meer 3D Blu-ray, Blu-ray, DVD, SACD, CD, DVD-A, AVCHD en HDCD discs. Onder de motorkap zien we vijf aparte Wolfson D/A WM8740 converters terug, vergezeld door de Adaptive Time Filtering (ATF)-techniek om tot 24bit/192kHz te upsampelen. Een Darbee-videoprocessor moet zorgen voor de best mogelijke beeldkwaliteit. Interessant is daarbij dat de speler gebruikt kan worden als DAC, videoprocessor en voorversterker.

Verder is de CXU Blu-ray speler voorzien van twee HDMI-uitgangen, bijvoorbeeld voor het koppelen van een receiver die niet compatibel met is 3D-signalen, ondersteuning voor Audio Return Channel, 7.1-kanaals analoge uitgangen, een MHL-poort aan de voorzijde voor het koppelen van een mobiel apparaat, ingebouwd WiFi (en bedraad) met DLNA-ondersteuning, 3D-weergave en natuurlijk ondersteuning voor de weergave van 4K Ultra HD-content.

De CXU Blu-ray speler van Cambridge Audio is vanaf augustus te koop voor een prijs van 1.499 euro.

Reacties (0)