Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Apple produceert exclusieve content voor Apple Music’

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2015, 11:09 CategorieStreamingdiensten

Het schijnt dat Apple werkt aan exclusieve content voor Apple Music en dat zelfs al gedaan heeft in de vorm van muziekvideoproducties van Drake, Pharrell en Eminem. Apple heeft hier officieel niets over bekendgemaakt, daarom beschouwen we dit als een gerucht.

Gerucht: Apple maakt exclusieve content voor Apple Music

Afgelopen weekend debuteerde er exclusief een nieuwe videoclip op Apple Music, van de rapper Drake, genaamd Energy, van het nieuwe album If You’re Reading This It’s Too Late. Dit is echter niet de eerste videoclip die exclusief voor het muziekplatform van Apple verschenen is, aangezien rapper Eminem en popartiest Pharrell Drake al voorgingen, met hun video’s voor de nummers Phenomenal en Freedom. Nu blijkt mogelijk dat die videoclips door Apple zelf geproduceerd zijn – helaas heeft Apple hier niets over bekendgemaakt.

Mocht dit gerucht kloppen, dan maakt Apple de eerste stappen in het maken van originele content – een belangrijk onderdeel van welke streamingdienst dan ook, omdat het mensen een reden geeft zich aan te melden voor een abonnement. Videostreamingdiensten als Netflix en HBO doen al jaren hetzelfde, met series als House of Cards en Game of Thrones. De volgende video die in de planning staat, zou van M.I.A. afkomen en daarna zouden artiesten als Purity Ring, P. Diddy en James Bay aan de beurt zijn voor zo’n video.

Nu gaat het hier om videoclips en die verschijnen vroeg of laat wel ergens op YouTube. Maar het geeft Apple ook de kans om ergens in uit te blinken en meer mensen naar hun streamingdienst te lokken, waardoor er bijvoorbeeld ook weer een exclusieve deal gemaakt kan worden met een artiest of platenmaatschappij. Daardoor leven we straks in een muzikale wereld waar we meer dan één abonnement op een muziekstreamingdienst nodig hebben, aangezien de muziek die jij graag wil luisteren versplinterd is over meerdere diensten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.