Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Angelina Jolie maakt een Netflix-film over Khmer Rouge

Geschreven door
Geplaatst op27 juli 2015, 11:37 CategorieStreamingdiensten

Actrice en regisseur Angelina Jolie gaat een Netflix Original-film regisseren over Khmer Rouge, met de titel First They Killed My Father. In First They Killed My Father zien we hoe vrouw opgroeide in Cambodja, in een tijd waar terrorisme heerste.

Angelina Jolie maar Netflix Original-film

Angelina Jolie heeft getekend als regisseur om een film te maken op basis van een boek van een Cambodjaanse mensenrechtenactiviste, die opgroeide in dat land onder het regime van Khmer Rouge. De film, genaamd First They Killed My Father, wordt in 2016 uitgebracht in twee talen, Engels en Khmer, en zal exclusief op Netflix te bekijken zijn. Jolie zal de film niet alleen regisseren, maar ook produceren. Het script is in samenwerking met Loung Ung geschreven, de schrijver van het boek waar de film op gebaseerd wordt.

De titel van het boek is First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers. Jolie heeft ook aan het script meegewerkt. Ung was nog maar een kind toen de Khmer Rouge aan de macht kwam in Cambodja, in een tijd waar meer dan twee miljoen mensen zijn omgekomen in een periode van vier jaar. Ung werd zelf getraind als kindsoldaat en moest werken op een kamp voor weeskinderen, terwijl haar broers en zussen naar andere kampen gestuurd werden om daar verplicht te moeten werken.

Ung en Jolie kennen elkaar sinds 2001, een jaar nadat het boek was uitgebracht. Jolie zet zich al jaren in voor verschillende mensenrechtenorganisaties en heeft zelf ook persoonlijke banden met Cambodja, omdat haar geadopteerde zoon Maddox daar is geboren. Hij krijgt ook een ongespecificeerde rol in de film. Jolie noemt het zelf een film die ‘moeilijk, maar belangrijk om te kijken is’ en ze is blij dat Netflix haar een kans en podium geeft, omdat dit soort films tegenwoordig moeilijk te maken zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.