Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

AC/DC brengt muziek naar Spotify, Rdio en Apple Music

Geschreven door
Geplaatst op1 juli 2015, 11:18 CategorieStreamingdiensten

AC/DC brengt eindelijk zijn muziek naar enkele muziekstreamingdiensten, zoals Spotify, Rdio en Apple Music, maakt de band bekend. De hardrock- en heavy metal-band is daarmee één van de bands die het langste zijn muziek niet via streamingdiensten beschikbaar stelde.

AC/DC te beluisteren via Apple Music en meer

Volgend in de voetsporen van Metallica, Pink Floyd en Led Zeppelin zien we eindelijk dat AC/DC zijn muziek digitaal beschikbaar stelt aan muziekstreamingdiensten. The New York Times meldt dat de band zijn muziek sinds gisteren gelanceerd heeft op Apple Music, Rdio en Spotify. Het heeft even mogen duren voordat de muziek van AC/DC digitaal beschikbaar was. Je kon de nummers van de band enkel beluisteren via iTunes sinds 2012, maar voor de rest had je toch echt de albums nodig voor de muziek.

AC/DC is daarmee een oude rockband die het lang heeft volgehouden zijn muziek niet digitaal beschikbaar te stellen. Tot op heden heeft de band het voor elkaar gekregen 72 miljoen albums te verkopen. De bandleden hebben altijd volgehouden dat je de nummers van AC/DC in de volgorde als op de cd moet beluisteren en niet als losse stukjes tussen andere nummers door en wilde daarom liever ook niet dat hun muziek op een muziekstreamingdienst beschikbaar zou zijn. Maar daar is nu dus verandering in gekomen.

Naast het feit dat AC/DC in de voetsporen van collegarockers treedt, zien we ook dat AC/DC een andere trend volgt. De trend van voorheen niet beschikbare muziek voor streamingdiensten, die nu ineens wel beschikbaar is of wordt, zoals we eerder zagen met het album 1989 van Taylor Swift. Ook de cd The Chronic van Dr. Dre is eindelijk online te beluisteren. Vooral dat laatste is ontzettend opvallend, aangezien The Chronic niet eens beschikbaar was op Beats Music, de muziekstreamingdienst die ooit van Dr. Dre zelf was.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.