Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube wil eigen videodienst voor gamers oprichten

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2015, 10:05 CategorieGaming

YouTube heeft bekendgemaakt dat de videowebsite een aparte website en app gaat lanceren voor videogames alleen: YouTube Gaming. Deze nieuwe videostreamingdienst zal gaan concurreren met het populaire streamplatform Twitch.

YouTube Gaming neemt het op tegen Twtich

Google gaat het officieel opnemen tegen Twitch. Eerder bestonden daar al een aantal geruchten over, maar dit weekend heeft Google officieel de videostreamingdienst YouTube Gaming aangekondigd. YouTube Gaming is een dedicated website en app die alleen maar video’s toont van videogames, zowel live streaming als on demand. De bedoeling is om YouTube Gaming aanstaande zomer te lanceren in Noord-Amerika en het Verenigd Koninkrijk – over de rest van Europa, en dus ook Nederland, is niets bekendgemaakt.

YouTube Gaming moet dus een volledig losstaande YouTube-ervaring worden, helemaal gericht op videogames. Volgens Google zul je straks bijvoorbeeld ‘call’ kunnen intypen en direct de game Call of Duty zien staan in het lijstje met suggesties en niet worden lastig gevallen met het populaire popliedje Call me Mabye. Meer dan 25000 games zullen hun eigen pagina krijgen, evenals populaire content creators en YouTube-kanalen. Gelukkig is het ook zo dat alle videogamevideo’s die nu beschikbaar zijn, daar ook gekeken kunnen worden.

YouTube mag dan wel het grootste online videoplatform zijn van dit moment, Twitch pakt de eer van het platform waar het meeste op gestreamd wordt. Vorig jaar had de dienst zo’n honderd miljoen kijkers per maand – dat is nogal een getal. In gerelateerd nieuws: YouTube zou aanvankelijk in de race te zijn geweest Twitch op te kopen, totdat Amazon er met de buit vandoor ging. Wanneer YouTube Twitch in handen zou krijgen, dan zou er sprake zijn van een oneerlijke concurrentiepositie – maar zelf een platform opzetten mag natuurlijk altijd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.