Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha RX-V379: 5.1-kanaals receiver voor 349 euro

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2015, 15:43 CategorieReceivers

We hebben hem al kort voorbij zien komen in de Yamaha 2015 av-receiver line-up maar vandaag is de RX-V379 receiver van Yamaha officieel in Nederland aangekondigd. De receiver verschijnt deze maand nog voor een prijs van 349 euro.

Yamaha RX-V379

De Yamaha RX-V379 is volgens de fabrikant de ideale instap av-receiver, voor diegenen die het tijd vinden worden voor een echte home cinema-opstelling. Ondanks dat het een instapmodel is, is de RX-V379 is voorzien van een aantal premiumfuncties, zoals 4K Ultra-HD Passthrough en Virtual CINEMA FRONT.

De Yamaha RX-V 379 is speciaal ontwikkeld voor beginnende home cinema-gebruikers en is dus eenvoudig in te richten. De gratis app Yamaha AV Setup Guide voor iOS en Android leidt de gebruiker stap voor stap door de ingebruikname van de av-receiver en het aansluiten van alle componenten. Yamaha’s ECOmode vermindert het stroomverbruik van de av-receiver met ten minste 20 procent vergeleken met de situatie dat de ECOmode is uitgeschakeld. Bovendien is de RX-V379 ook in de stand-by-modus zuinig: met een verbruik van 0,3 Watt na uitschakeling.

Yamaha heeft de RX-V379 met verschillende technologieën uitgerust. Cinema DSP perfectioneert met de keuze uit 17 programma’s het geluid van tv, films en videogames. Daarbij zorgt Cinema DSP voor een akoestische ambiance. Bovendien beschikt de RX-V379 over de Virtual Cinema Front-technologie. Deze technologie zorgt ook voor virtuele surround-sound in ruimtes waar geen achterwaarts gerichte luidsprekers geplaatst kunnen worden. En dankzij Silent Cinema kan ook op de hoofdtelefoon van surround-sound worden genoten.

Yamaha-RX-V379-1

De RX-V379 biedt met 135 Watt per kanaal een 5.1-surround-sound inclusief Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. Dit model komt met 192 kHz / 24 Bit Burr Brown DAC’s voor alle kanalen, vier hdmi-ingangen, optische en coaxiale ingangen, een usb-aansluiting en jackpluggen aan de voorzijde. Draadloos zijn er dankzij de Bluetooth-ontvanger ook mogelijkheden. Dankzij 4K-Passthrough is de RX-V379 klaar voor de toekomst. De av-receiver kan ook 3D-films verwerken en ondersteunt de nieuwe beveiligingsstandaard HDCP 2.2.

Yamaha’s automatische YPAO-inmeting maakt de inregeling van de luidsprekers eenvoudig: één druk op de knop is voldoende om de meegeleverde inmeetmicrofoon alle instellingen te laten configureren, van de keuze van de juiste luidsprekergrootte, via de exacte afstand, tot de individuele volume-instelling.

Prijs en beschikbaarheid

De Yamaha RX-V379 is vanaf juni 2015 in de kleuren zwart en titanium in de handel verkrijgbaar; de adviesverkoopprijs bedraagt 349,00 euro. Bekijk ook de complete Yamaha 2015 av-receiver line-up.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.