Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Yamaha lanceert YAS-105 soundbar en SRT-700 soundbase

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2015, 18:03 CategorieLuidsprekers

Yamaha heeft vandaag twee nieuwe producten aan het av-assortiment toegevoegd. De Japanse fabrikant komt met de betaalbare YAS-105 soundbar en de SRT-700 soundbase.

Yamaha YAS-105

De Yamaha YAS-105 is de opvolger van de vorig jaar geïntroduceerde YAS-103 en komt met een slanker design. Daarbij beschikt de soundbar over optische en coaxiale ingangen voor audio, een 3.5mm-ingang voor mobiele apparaten en Bluetooth voor het streamen van audio. Het apparaat kan bediend worden middels de meegeleverde afstandsbediening of de App Navi-applicatie voor Android- en iOS-apparaten.

Yamaha-YAS-105-1

Ook komt de YAS-105 met Clear Voice waarmee dialogen verduidelijkt worden, een modus waarmee de lage tonen versterkt worden en verschillende DSP modi voor stereo- en surroundgeluid. Het surround-effect wordt gecreëerd door de nieuwste versie van de Yamaha AirSurround Xtreme-technologie.

Yamaha SRT-700

De SRT-700 is een soundbase, een speaker waarop de tv geplaatst kan worden, en is een goedkopere variant van de SRT-1000. Het nieuwe model is ontwikkeld voor kleinere tv’s waarbij de audiokwaliteit vaak te wensen overlaat. De speaker komt met optische en coaxiale ingangen, een 3.5mm-poort en Bluetooth. Ook is er ondersteuning voor Dolby en DTS, en kun je de App Navi-app gebruiken voor de bediening.

Yamaha-SRT-700

Prijs en beschikbaarheid

De Yamaha YAS-105 en SRT-700 komen deze zomer op de markt in een zilveren en zwarte variant. De soundbar heeft een adviesprijs van 249,95 Britse ponden, de soundbase komt voor 299,95 Britse ponden op de markt. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.