Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Xbox op Windows 10 wordt niet zoals Games for Windows Live’

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2015, 18:51 CategorieGaming

Goed nieuws: Microsoft geeft in een interview aan dat de ervaring van Xbox op Windows 10 niet zoals Games for Windows Live gaat worden. Die ervaring was alles behalve gebruiksvriendelijke en hielp het pc-platform als geheel niet in z’n ontwikkeling.

Microsoft: Xbox op Windows 10 wordt beter

Nadat Microsoft helemaal de mist in ging met Games for Windows Live (de dienst lag er vaak uit, werkte niet goed en werkte games en gamers eigenlijk alleen maar tegen), liet het bedrijf het pc-platform even voor wat het was. Zo kon Microsoft zich concentreren op Xbox en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Met Xbox voor Windows 10 wil het bedrijf uit Redmond een nieuwe poging wagen en het lijkt erop dat het dit keer wel goed gaat, omdat je onder andere kunt streamen van console van pc en er cross-platform chat komt.

De Xbox-baas, Phil Spencer, geeft in een interview met PC Gamer aan dat dit allemaal onderdeel van de nieuwe strategie is – in principe moet je op alle Windows 10-apparaten goed kunnen gamen, zo geeft Spencer aan, dus al helemaal op pc. Spencer benadrukt verder dat Microsoft de beloftes uit het verleden met betrekking tot Games for Windows Live, wat in theorie Xbox op pc had moeten worden, niet heeft waargemaakt, maar doet nu weer de belofte dat het dit keer echt anders gaat. Xbox en pc zijn straks namelijk nauw met elkaar verbonden.

Our vision is to unify platforms so gamers can play the games they want on any Windows 10 device—PC, Xbox One, or otherwise. That can come in the form of game streaming to a Windows 10 PC from Xbox One or simultaneously shipping games on both platforms. While we want to break down the walls between platforms, we also know that certain games are optimized for certain devices.

Daarnaast gelooft Spencer erin dat de Windows 10-gamewinkel straks geen echte concurrent van Steam gaat worden, omdat er genoeg ruimte zou zijn voor beide winkels. Hij verwacht niet dat iedereen nu ineens zijn Steam-account gaat opzeggen omdat Windows 10 ineens weer games ondersteunt.

Steam is very much a gamer’s store, but I think our Windows Store will start off with a diversity of content like the App Store or Google Play. I think there are enough gaming customers to go round, and I don’t expect anybody’s going to delete their Steam account when they buy a game in the Windows Store and vice versa.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.