Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One-spellen straks speelbaar op Oculus Rift

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2015, 11:53 CategorieGaming

Tijdens de perspresentatie van Oculus Rift heeft het bedrijf bekendgemaakt dat je straks Xbox One-spellen kunt spelen op het apparaat. Je dient daarvoor je games via een (krachtige) Windows 10-pc te streamen naar de virtual reality-bril.

Xbox One-spellen spelen in virtual reality

Wanneer de Oculus Rift in het eerste kwartaal van 2016 uitkomt en je pc krachtig genoeg is het apparaat te ondersteunen, dan ben je straks in staat om je Xbox One-spellen te spelen op de virtual reality-bril. Dat heeft Phil Spencer, hoofd van de Xbox-afdeling, donderdagavond tijdens een perspresentatie van de Oculus Rift bekendgemaakt. Dat is niet de enige link tussen de hardware: de Oculus Rift wordt straks ook verscheept met een Xbox One-controller, zodat je in principe meteen kunt beginnen met het spelen van games.

Helaas werd tijdens die presentatie niet duidelijk of alle games daadwerkelijk speelbaar zouden zijn via de virtual reality-bril en of ze zouden worden geoptimaliseerd. Daarom is het nog even afwachten wat deze feature ons precies gaat brengen. De verwachting is dat de virtual reality-bril begin 2016 wordt verscheept naar de eerste kopers. Wanneer dat zover is, krijg je dus een Xbox One-controller meegeleverd. Door die samenwerking heeft Microsoft een antwoord op Project Morpheus van Sony, maar dan zonder risico of ontwikkelingskosten.

Project Morpheus is de virtual reality-bril van Sony, die werkt op het PlayStation-platform van het bedrijf. Die bril moet in de zomer van 2016 uitkomen, in elk geval nadat Oculus Rift is uitgebracht. Het nieuwste prototype van het apparaat heeft een 5,7 inch oled-display van 1920 bij 1080 pixels, inclusief een 120hz refresh rate en heel weinig vertraging tussen input en verwerking. We verwachten tijdens de aankomende E3, de grootste gamebeurs op aarde, dat we hier meer info over krijgen. Op Wearables Magazine lees je alles over de Rift.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.