Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One speelt straks ook Xbox 360-spellen af

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2015, 20:21 CategorieGaming

Microsoft heeft tijdens zijn E3-presentatie bekendgemaakt dat de Xbox One aan het einde van het jaar Xbox 360-spellen zal afspelen. En het mooie is: wanneer je al een Xbox 360-spel in je bezit hebt, dan zal Microsoft er geen extra geld voor rekenen.

Lees ook ons bericht: Microsoft kondigt Game Preview en nieuwe controller aan

Xbox 360-spellen spelen op je Xbox One

Microsoft is van plan om Xbox 360-spellen naar de Xbox One te brengen. De Xbox 360 is de vorige spelcomputer van het Noord-Amerikaanse bedrijf en de meest succesvolle tot op heden. De Xbox 360 heeft een gigantische bibliotheek waar de Xbox One straks ook toegang tot krijgt, bovenop alle andere games die al beschikbaar zijn en die maandagavond zijn aangekondigd tijdens de E3-presentatie van Microsoft. Tijdens de feestdagen moet de feature backwards compatibility verschijnen en zijn er zo’n honderd titels beschikbaar.

Mocht je lid zijn van het preview-programma van Xbox, dan heb je vanavond al een aantal games tot je keuze. Het mooiste is misschien nog wel dat je geen extra geld hoeft te betalen voor de Xbox 360-games die je op je Xbox One wil spelen. Nintendo hanteert wel een soortgelijke strategie: wanneer je een gedownload spel via de Virtual Console van Wii naar Wii U wil overzetten – en daarmee toegang krijgt tot nieuwe features – dan dien je een klein bedrag te betalen aan Nintendo. Microsoft doet hier dus klaarblijkelijk niet aan mee.

De Xbox 360-spellen die je hebt en beschikbaar zijn via backwards compatibility zullen automatisch worden weergeven. Wanneer je zo’n Xbox 360-spel speelt op je Xbox One, dan heb je ook toegang tot alle functies van een normaal Xbox One-spel, zoals online multiplayer gaming je gameplay uitzenden via Twitch, screenshots maken of video’s opnemen. Het is nog niet bekend wanneer we de feature mogen verwachten en welke games we tegen die tijd kunnen spelen – maar dat gaan we ongetwijfeld in de komende maanden horen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.