Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One krijgt kleine update ‘voor de toekomst’

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2015, 10:09 CategorieGaming

Xbox-communitymanager Larry Hryb heeft bekendgemaakt dat de Xbox One voorzien is van een update, “die de Xbox voorbereidt op de toekomst”. Wat de update echter toevoegt, aanpast of verwijdert, is niet bekend. Het gaat om dingen achter de schermen.

Xbox One-update nu live

Normaal gesproken is het zo dat Microsoft één keer per maand een update vrijgeeft voor Xbox One (twee keer per maand wanneer je lid bent van het preview-programma), maar deze maand kun je op nog eentje extra rekenen. Wat je er precies van mag verwachten, heeft Microsoft, of Xbox-communitymanager Larry Hryb, die de update aankondigt via Twitter, niet bekendgemaakt. het gaat om zaken achter de schermen, en dat kan van alles inhouden. Heeft het te maken met prestatieverbeteringen of de aankomende E3-presentatie?

Aanstaande maandag, 15 juni, presenteert Microsoft de plannen voor het komende Xbox-jaar. De inhoud van de presentatie is helaas nog niet bekend, maar we kunnen al wel alvast gokken wat Microsoft allemaal gaat laten zien. Sowieso beelden van de nieuwe Tomb Raider-game, die voor een korte tijd exclusief verkrijgbaar is voor Xbox One. Ook krijgen we ongetwijfeld meer te zien over Forza Horizon 6, die begin dit jaar werd aangekondigd, en verwachten we meer te horen over die nieuwe controller en de Xbox One met 1TB aan schijfruimte.

Mogelijk wordt die nieuwe console-variant tijdens de E3, een grote gamebeurs in Noord-Amerika, gepresenteerd. Of de console populair zou worden, is moeilijk te zeggen. Elke Xbox One ondersteunt al externe harde schijven en dat is nodig ook. Games als Forza Motorsport 5 nemen bijvoorbeeld al ruim 50GB in beslag en Grand Theft Auto V doet daar nog eens 20GB bij bovenop. Zodoende kun je wellicht gemiddeld tien games of net iets meer op de interne ruimte van je spelcomputer kwijt en dat is veel gevallen, waaronder bij ons, veel te weinig.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.