Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One Independent Developers Pack opgedoken

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2015, 14:24 CategorieGaming

In de Australische Microsoft-winkel is een onaangekondigde Xbox One-bundel verschenen, inclusief de speciale en nieuwe controller. Of deze bundel ook naar Nederland komt, is niet bekend. Mogelijk horen we daar meer over tijdens de E3-presentatie.

Nieuwe Xbox One-bundel richt zich op indies

Eerder vandaag dook ineens in de Microsoft Store van Australië een nieuwe Xbox One-bundel op. Het gaat hier om een onaangekondigde variant, waar je onder meer een Xbox One met 500GB aan vrije schijfruimte, wat indie games én de nieuwe controller in zult vinden. In veel opzichten hebben we dus te maken met een standaard bundel, alleen is het nu zo dat er niet gefocust wordt op grote triple a-titels, maar juiste de games van de onafhankelijke en kleinere ontwikkelaars. Titanfall en Halo zul je hier niet aantreffen.

De Xbox One wordt verkocht voor 499 Australische dollars en bevat de volgende titels.

  • #IDARB
  • Hand of Fate
  • Jackbox Party Pack
  • Never Alone
  • Smite
  • Threes!
  • Warframe

Sinds dit nieuws brak, heeft het bedrijf uit Redmond de verkooppagina echter wel voorzien van een update en heeft de vermelding van de nieuwe Xbox One-controller in z’n geheel weggehaald. Dit is wat er aanvankelijk op de pagina te lezen was.

xbox-one-independent-developers-pack-scr_story

Aangezien Microsoft officieel die nieuwe controller nog niet heeft aangekondigd, is het niet handig wanneer er al her en der melding van gemaakt wordt dat hij bestaat. De verwachting is dan ook dat Microsoft later deze maand, tijdens de jaarlijkse E3-presentatie, de controller, en mogelijk de bundel, officieel gaat aankondigen. Wellicht dat we dan ook iets te horen krijgen over een Nederlandse release.

Hoewel de nieuwe controller bijna geen verschillen kent in vergelijking met het origineel, is er wel één opmerkelijke aanpassing: de hoofdtelefoonaansluiting aan de onderkant van de hardware. Bestaande Xbox One-controllers hebben die aansluiting niet, waardoor gebruikers een speciale headset dienen te kopen om gebruik te kunnen maken van onder meer de chatopties.  De nieuwe controller zorgt nu al echter voor wat vragen. Wanneer je een hoofdtelefoon zou aansluiting via de 3,5mm audiopoort, hoe bedien je dan de volume van de headset? Nu gaat dat nog met een paar extra knoppen (in het geval van de standaard meegeleverde headset). Onduidelijk is dus hoe Microsoft dit gaat oplossen; mogelijk via software.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.