Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One-dashboard-update verandert bijna alles

Geschreven door
Geplaatst op16 juni 2015, 11:31 CategorieGaming

Microsoft heeft laten zien wat we eind dit jaar mogen verwachten van de dashboard-update voor Xbox One: voornamelijk snelheid. Want hoe tof die Xbox One ook is, dat besturingssysteem kan mettertijd ontzettend traag en log aanvoelen.

Xbox One-dasboard-update verschijnt eind dit jaar

Microsoft is voornemens de Xbox One-spelcomputer te voorzien van een gigantische update aan het einde van het jaar. Vandaag geeft het bedrijf uit Redmond ons alvast een kijkje in de toekomst van wat die update ons straks te bieden heeft. En reken er maar op dat je straks het OS van je Xbox niet meer zult herkennen, want Microsoft heeft zo’n beetje alles aangepast aan het systeem. De belangrijkste verandering is dat Microsoft afstand neemt van de menustructuur zoals we hem nu kennen, in de vorm van de grote en kleine blokken.

De aankomende update voor het dashboard focust zich met name op snelheid en simpele navigatie. Mocht je een Xbox One thuis hebben staan, dan heb je ongetwijfeld gemerkt dat bepaalde applicaties, zeker wanneer je ze snapt aan de zijkant van het scherm, ontzettend traag zijn. Wij merken ook meer dan eens dat het oproepen van Home nogal wat moeite kost, zeker wanneer we een lekkere gamingsessie achter de rug hebben. Dat gaat straks dus veranderen, zoals je hoort in de bovenstaande video. Alles wordt stukken sneller dan voorheen.

Wanneer je later dit jaar je Xbox opstart, krijg je direct toegang tot je recente gamelijst. Daar vind je uiteraard de games die je onlangs hebt gespeeld, inclusief wat extra informatie over de achievements die je hebt gehaald, alsmede een link naar de Game Hubs, die in een eerdere update zijn toegevoegd. Ook kun je hier zien dat een game of app is voorzien van een update en als je op die notificatie klikt, dan krijg je daar meer informatie over te zien. Voor meer informatie over de update, verwijzen we je graag door naar de bovenstaande video.

Voor meer informatie over de aankondigingen van Microsoft tijdens de E3, verwijzen we je ook graag door naar de onderstaande artikelen.

Xbox One speelt straks ook Xbox 360-spellen af
Microsoft kondigt Game Preview en nieuwe controller aan
Microsoft werkt samen met Valve aan vr-gaming
Microsoft bouwt speciale versie van Minecraft voor HoloLens  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.