Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox 360-spellen te streamen naar Windows 10 via Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2015, 9:21 CategorieGaming

Microsoft heeft aangegeven dat het straks mogelijk is om je Xbox 360-spellen te streamen via Xbox One naar een Windows 10-apparaat. Dat betekent dus dat je ook je oudere 360-spellen kunt spelen op je tablet, smartphone of pc.

Xbox 360-spellen op je Windows 10-apparaat

Microsoft werkt momenteel achter de schermen aan de techniek om je Xbox One-spellen te streamen naar een Windows 10-platform, zoals een pc, smartphone of tablet, zodat je je games ook op die apparaten kunt spelen. Dat kan handig zijn in meerdere scenario’s, bijvoorbeeld wanneer iemand televisie wil kijken en daardoor de televisie bezet is. Een soortgelijke situatie is al te bewerkstelligen met de Wii U van Nintendo, aangezien die console beschikt over de Wii U GamePad: een gigantische controller met een scherm in het midden.

Nu is er naar buiten gebracht dat je straks niet alleen je Xbox One-spellen, maar ook je Xbox 360-spellen kunt streamen naar een Windows 10-apparaat naar keuze. Sterker nog: mocht je meedoen aan het preview-programma van zowel Windows 10 als Xbox One, dan kun de optie al uitproberen met de hardware die je thuis hebt staan. Microsoft geeft aan dat iedereen aan het einde van het jaar gebruik kan maken van deze feature, aangezien dan onder meer de backwards compatibility op Xbox One voor iedereen beschikbaar is.

Eén van de betere aankondigingen die Microsoft maakte tijdens de afgelopen E3, was dat de Xbox One straks dus in staat is om Xbox 360-spellen af te spelen. Helaas is het niet zo dat alle games straks op je nieuwe Xbox werken, aangezien er een hoop gedoe is rondom rechten; maar wanneer de uitgever van het spel toestemming geeft, dan is Microsoft in staat de game beschikbaar te maken in het portfolio. Aan het einde van dit jaar moeten er zo’n honderd games beschikbaar zijn, waaronder alle first-party titels die zonder Kinect werken.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.