Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Taylor Swifts 1989-album toch te beluisteren via Apple Music

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2015, 10:03 CategorieStreamingdiensten

Popsensatie Taylor Swift heeft via Twitter laten weten toch haar album 1989 beschikbaar te stellen voor Apple Music. Maar, zo geeft de zangeres even later aan, het gaat hier echter niet om een exclusieve deal. Het voelt voor Swift goed haar album hier te laten streamen.

1989 van Taylor Swift te beluisteren via Apple Music

Taylor Swift heeft er toch voor gekozen om haar album 1989 beschikbaar te stellen voor een muziekstreamingdienst en dan alleen bij die van Apple, Apple Music. Dat heeft de popsensatie laten weten in een reactie op Twitter. Dit is voor het eerst dat Swift haar album ter stream beschikbaar stelt. 1989 is tot nu toe alleen als fysiek exemplaar of digitale download te koop, waardoor fans van Swift massaal de portemonnee trokken toen het album uitkwam. Ze moesten wel, want het album was nergens te beluisteren via een streamingdienst.

Swift heeft zich in de afgelopen maanden opgesteld als een criticus als het om muziekstreamingdiensten gaat. De zangeres vindt niet dat die diensten de artiesten betalen waar ze recht op hebben en dat zou weer te maken hebben met het feit dat vrijwel alle diensten hun muziek gratis aanbieden, op een enkeling zoals Tidal na. Daarom besloot Swift haar album op geen enkele muziekstreamingdienst uit te brengen. En waarom zou ze ook? Swift is één van de weinige popartiesten die nog in staat is miljoenen cd’s te verkopen – zowel fysiek als digitaal.

Swift geeft overigens ook op Twitter aan dat dit geen exclusieve deal voor Apple Music is, zoals Pharrell dat wel heeft gedaan met het nummer Freedom. Het voelt voor de zangeres goed om 1989 juist bij Apple Music te stallen, omdat Apple Music het beste voor heeft met de artiesten en die ook betaalt in de drie maanden dat mensen gratis gebruik kunnen maken van de dienst. Eerder kwam ook al naar buiten dat Apple een deal heeft gesloten met twintigduizend indie labels – je zult dus in elk geval genoeg (moderne) muziek terugvinden op Apple Music.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.