Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify zet The Globalist van Muse achter betaalmuur

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2015, 9:34 CategorieStreamingdiensten

Muziekstreamingdienst Spotify heeft voor het eerst een nummer achter de betaalmuur gezet die niet beschikbaar is voor gratis luisteraars. Het gaat hier om het nummer The Globalist van de Britse alternatieve en experimentele rockband Muse.

The Globalist van Muse: premium-only op Spotify

De muziekstreamingdienst Spotify heeft voor het eerst een premium-only nummer in zijn muziekcatalogus staan, namelijk het nummer The Globalist van het album Drones, van de Britse experimentele rockband Muse. Wanneer je het nieuwe album van Muse opzoekt in de muziekbibliotheek van Spotify, dan kun je alle nummers van dat album beluisteren zonder ervoor te betalen, behalve The Globalist. Dat nummer staat in het grijs weergeven in de lijst, met daarachter de tekst ‘Premium Only’. Alleen voor betalers, dus.

muse-spotify

Het nummer The Globalist is een bonustrack op het album Drones, dat vorige week is uitgekomen. Spotify geeft in een reactie aan dat dit een eenmalige marketingstunt is in samenwerking met PlayStation. Samen proberen beide bedrijven de cd te pushen, door er extra aan dacht op te vestigen. En dat is hen gelukt. Onderdeel van die marketingperiode is dat betalende Spotify-abonnees toegang krijgen tot de bonustrack op het album – het is nu niet ineens zo dat Spotify voortaan ook Premium Only-nummers gaat presenteren.

Even leek het daar namelijk wel op. Er heerst namelijk al een lange discussie over hoe Spotify moet omgaan met artiesten; moeten die nou wel of niet zeggenschap krijgen over de manier waarop hun content beschikbaar is? De mogelijkheid om bijvoorbeeld alleen voor de betalende kant te kiezen, kan een zangeres als Taylor Swift wellicht overhalen terug te keren naar Spotify, die eerder had besloten te vertrekken vanwege de gratis versie van de streamingdienst. Adele, Pink Floyd en meer wilden aanvankelijk hun muziek ook niet gratis beschikbaar stellen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.