Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify heeft nu 20 miljoen betalende abonnees

Geschreven door
Geplaatst op10 juni 2015, 17:43 CategorieStreamingdiensten

Spotify heeft bekendgemaakt dat het aantal (betalende) gebruikers van de muziekstreamingdienst wederom is toegenomen de afgelopen maanden. Op dit moment heeft Spotify meer dan twintig miljoen betalende abonnees – dat is een meer dan redelijke voorsprong op Apple Music.

Spotify versus Apple Music: de strijd kan bijna beginnen

Laten we er geen doekjes om winden: Apple Music is ontworpen als Spotify-concurrent, maar dat betekent niet dat Spotify nu met knikkende knietjes gaat zitten kijken hoe Apple de muziekstreamingmarkt gaan overheersen. Eerder liet de bestuursvoorzitter van Spotify dat al zien via Twitter, waar hij de woorden “Oh ok” gebruikte na de aankondiging van Apple Music (de tweet is inmiddels verwijderd) en vandaag toont Spotify aan in de afgelopen maanden wederom gegroeid te zijn. Op dit moment staat Spotify met twintig miljoen betalende abonnees voor.

Twintig miljoen is een behoorlijk indrukwekkend aantal, als je het ons vraagt. In vergelijking met de cijfers uit dezelfde periode van een jaar geleden, zien we een verdubbeling van dat aantal (vorig jaar had Spotify nog tien miljoen betalende abonnees). Ook is het zo dat er 75 miljoen mensen zijn die Spotify gebruiken wereldwijd, een stijging van maar liefst 87 procent in vergelijking met vorig jaar; destijds lag dat getal nog rond de veertig miljoen. Het toont aan dat het aantal abonnees blijft stijgen, ook al is de dienst gratis te gebruiken.

Spotify komt vaak negatief in het nieuws als het om het betalen van artiesten gaat. Daarom maakt het bedrijf meteen bekend meer dan drie miljard dollar te hebben uitbetaald aan alle artiesten, waarvan tien procent alleen al in januari tot en met maart is uitbetaald. Mocht Spotify deze groei vasthouden, dan kun je er vergif op innemen dat die uitbetalingen van royalties alleen maar zullen toenemen in de toekomst. Kan Apple Music een deuk in het succes van Spotify slaan? Dat weten we over enkele maanden pas. Apple Music verschijnt 30 juni.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.