Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

SoundCloud sluit deal met grootste indie labels

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2015, 10:45 CategorieStreamingdiensten

De muziekstreamingdienst SoundCloud heeft bekendgemaakt dat het een deal heeft gesloten met Merlin, vertegenwoordiger van indie labels. Hierdoor krijgt de jonge streamingdienst toegang tot muziek van de grootste indie labels van dit moment.

SoundCloud sluit deal met Merlin

SoundCloud heeft in het verleden geprobeerd deals te sluiten met de grote platenmaatschappijen – soms slaagt zo’n plan en soms ook niet – en vandaag kondigt de muziekstreamingdienst aan dat het een deal gesloten heeft met Merlin, een vertegenwoordiger van de grootste indie labels van dit moment. Merlin vertegenwoordigt twintigduizend kleine labels en alle artiesten die onder die labels vallen kunnen straks geld verdienen aan SoundCloud – of ze nou zelf hun muziek uploaden of niet. Dat maakt SoundCloud vrijdag bekend.

Hoewel Merlin natuurlijk lang niet zo groot is al een maatschappij zoals Warner Music of Univeral Music, representeert de groep wel een aantal labels met ietwat bekende artiesten in hun portfolio, waaronder Beggars Group (Vampire Weekend), Domino (Animal Collective) en Warp Records (Aphex Twin). Dankzij deze deal zijn al die artiesten straks present in de aankomende abonnementendienst van SoundCloud. Helaas is er niets bekendgemaakt over wat die artiesten dan straks aan ons gaan verdienen wanneer we naar hun muziek luisteren.

Ook is er momenteel nog maar weinig bekend over dat nieuwe abonnement. Er is momenteel geen tekort aan muziekstreamingdiensten, dus SoundCloud moet zichzelf echt weten te distantiëren van het huidige aanbod – en dat is precies wat het bedrijf belooft, zonder in te gaan op hoe het dat gaat doen. De dienst moet later dit jaar gelanceerd worden en heeft in elk geval de muziek van Warner Music in zijn portfolio en ondertussen praat SoundCloud nog met Universal Music Group. Wat de dienst gaat kosten, is ook nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.