Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony verkoopt later dit jaar de speciale PlayStation 4-controller

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2015, 11:35 CategorieGaming

Sony heeft laten weten dat het bedrijf later dit jaar een speciale PlayStation 4-controller gaat verkopen, die van de 20th Anniversary-editie. Sony wil de controller in Noord-Amerika vanaf september gaan verkopen – over een Nederlandse releasedatum is niets bekend.

Speciale PS4-controller wordt later dit jaar verkocht

Over de afgelopen E3, de grootste gamebeurs van Noord-Amerika, kun je een hoop zeggen, maar het lijkt er toch echt op dat de gamer de winnaar is. Er zijn een hoop mooie games getoond, maar ook een aantal toffe features en stukken hardware. Het was als vanouds, zonder echte teleurstellingen. Eén van de leukste aankondigingen is misschien nog wel het nieuwtje dat Sony een speciale controller voor de PlayStation 4 gaat uitbrengen, die van de 20th Anniversary-editie. Deze controller heeft dezelfde kleuren als de eerste PS-controller.

Op de bovenstaande afbeelding kun je zien hoe die controller eruit ziet. In feite is er niets aan de hardware veranderd en gaat het hier alleen om een ander likje verf – maar het is fanservice. De controller was eerst alleen te verkrijgen door een 20th Anniversary-editie van de PlayStation te kopen, te winnen of te vinden (middels de PlayStation Hunt), maar die console was extreem gelimiteerd verkrijgbaar, evenals zijn controller dus. Het resultaat: een hoop teleurgestelde Sony-liefhebbers, die maar wat graag een dergelijke controller willen.

Voor die mensen hebben we goed nieuws: in september verkoopt Sony de 20th Anniversary-editie van de controller, voor een bedrag van 64,99 dollar (wat omgerekend gewoon 64,99 euro is). Of de controller ook naar Nederland komt, is helaas niet bekend. Wel is het zo dat je hem in principe zou kunnen importeren, omdat de hardware over heel de wereld gelijk is aan elkaar. Mocht je hem dus de eerste keer gemist hebben, dan hoef je nu alleen nog maar tot en met september te wachten, want dan kun je deze speciale controller los verkrijgen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.