Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Sony toont nieuw PS4-model tijdens E3, met 1TB aan ruimte’

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2015, 12:26 CategorieGaming

Er doen momenteel geruchten de ronde dat Sony voornemens is een nieuw PS4-model te presenteren tijdens de E3-presentatie deze zomer. Dit nieuwe model zou worden voorzien van een grotere harde schijf, eentje van 1TB.

Gerucht: Nieuwe PS4 op komst, met harde schijf van 1TB

Als we de laatste geruchten mogen geloven, dan is Sony van plan om een nieuw PlayStation 4-model te gaan presenteren tijdens de aankomende E3-presentatie van dit jaar. Deze PlayStation 4 zou een grotere harde schijf meekrijgen, van maar liefst 1TB. Dat klinkt in theorie als een hoop ruimte, maar in praktijk valt het vaak wel mee. Games vandaag de dag nemen veel meer ruimte in op harde schijven en vereisen steeds vaker een installatie, voordat ze opgestart kunnen worden. Een grote harde schijf is bijna een must voor elke console.

Bovendien zou Sony ook onder de motorkap het één en ander aanpassen: de spelcomputer zou namelijk lichter en energiezuiniger worden. Daarnaast zou er ook een PS4 met een harde schijf van 500GB komen, die tevens lichter en energiezuiniger is. Deze informatie is mogelijk vroegtijdig naar buiten gekomen door de FCC, een onafhankelijk Amerikaans overheidsorgaan dat de verantwoordelijkheid draagt voor alle regelgeving met betrekking tot telecommunicatie. Apparaten die hier verschijnen, komen daarna meestal (snel) op de markt.

Of we hier te maken hebben met de PS4 Slim, een compactere versie van de bestaande PS4, is nog even afwachten. De console zou wellicht lichter kunnen worden, maar dat hoeft niet te betekenen dat hij ook kleiner wordt. Sony is er in elk geval niet vies van om de zoveel tijd een nieuwe versie van zijn bestaande console uit te brengen: van de PlayStation 3 bestaan er immers ook drie verschillende basismodellen, met elk hun eigen uitzonderingen. Onlangs kwam een Xbox One met 1TB aan ruimte ook al in het nieuws.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.