Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony kondigt PlayStation 4 met 1TB aan

Geschreven door
Geplaatst op22 juni 2015, 10:13 CategorieGaming

Sony heeft op maandagochtend officieel bekendgemaakt dat het bedrijf binnenkort een PlayStation 4 met 1TB op de markt gaan uitbrengen. De PlayStation 4 met een harde schijf van 1TB komt naar een paar Europese markten toe; onbekend is of Nederland daar bij zit.

Daar is-ie dan: De PlayStation 4 met 1TB

Update 23-06-2015, 11:34: Sony heeft vandaag laten weten dat de PlayStation 4 met 1TB aan interne opslagruimte vanaf 15 juli verkrijgbaar is in Nederland.

Origineel bericht: Het Japanse elektronicamerk Sony heeft op maandagochtend bekendgemaakt dat er binnenkort een PlayStation 4 op de markt komt met een ingebouwde harde schijf van 1TB. De nieuwe PS4 moet op 15 juli uitkomen in Europa en andere PAL-gebieden (zoals bijvoorbeeld Australië), maar Sony heeft helaas geen lijst vrijgegeven met landen die deze variant mogen verwachten. Daardoor weten we niet zeker of ook wij de 1TB-versie van de PlayStation 4 tegen die tijd in de winkel mogen verwachten. Ook is er geen prijs bekendgemaakt.

Softwaregigant Microsoft heeft al eerder een 1TB-versie van de Xbox One aangekondigd. Voor beide consoles geldt dat de interne opslagruimte daarmee in één klap verdubbeld wordt, maar of het genoeg is valt nog te bezien. Met de spelcomputers kun je namelijk veel meer dan games alleen spelen; je kunt er ook video’s en muziek opslaan, mocht je dat willen. Dat kunnen grote ruimtevreters zijn. Gelukkig zijn beide consoles nu ook in staat om media te streamen via een DLNA-server of via een usb-apparaat die je erop aansluit.

Helaas is het ook zo dat het besturingssysteem flink veel ruimte op de console kan innemen en dat games steeds vaker veel ruimte innemen tijdens een installatie. Ben je een casual gamer, dan kom je misschien nog weg met een spelcomputer met 500GB aan vrij schijfruimte, maar de meer hardcore gamers lijken er toch nog echt het beste aan te doen een externe harde schijf te kopen, waarmee je ineens 3, 4, of zelfs 5TB aan extra ruimte tot je beschikking hebt. Aan het design van de nieuwe PS4 wordt overigens helemaal niets aangepast.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.