Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony introduceert BDP-S6500 Blu-ray speler

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2015, 18:17 CategorieBlu-ray

In januari van dit jaar introduceerde Sony al een aantal nieuwe Blu-ray spelers maar vandaag wordt nog een nieuw model aan het assortiment toegevoegd. De Japanse fabrikant brengt de BDP-S6500 Blu-ray speler met 4K-upscaling op de Nederlandse markt.

De Sony BDP-S6500 is het topmodel van de Japanse fabrikant voor dit jaar. De speler is voorzien van 4K-upscaling waarmee alle content naar de hoge 4K Ultra HD-resolutie opgewaardeerd wordt, en komt met IP Content Noise Reduction Pro waarmee content in lage resolutie verbeterd wordt. De HD Reality Enhancer moet de de texturen en kleuren per pixel verbeteren, Pure Picture Control verbetert volgens de fabrikant het contrast voor realistischere beelden en Super Bit Mapping moet zorgen voor kleurschakeringen.

Ook de audioweergave moet één van de sterke punten van de BDP-S6500 zijn, onder meer dankzij de Digital Music Enhancer. Deze combineert drie Sony-audiotechnologieën voor optimale weergave van muziek, dialogen en films. De DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) werkt met Dynamic Range Recovery en Advanced Auto Volume om verdwenen details uit gecomprimeerde audiobestanden terug te krijgen, het dynamische bereik te vergroten en onverwachte volumeschommelingen te vermijden.

Sony-BDP-S6500-1

Sony heeft de BDP-S6500 voorzien van een geavanceerde Wifi module, Super Wifi. Het ontwerp met meerdere antennes binnen de speler maakt gebruik van MIMO-technologie (Multiple Input Multiple Output) voor een sneller, storingsvrijer en stabieler signaal. Natuurlijk kan ook de ondersteuning voor 3D Blu-ray discs niet ontbreken en is er toegang tot diverse streaming-apps, waaronder Netflix.

De Sony BDP-S6500 Blu-ray Disc-speler heeft een adviesprijs van 150 euro en is vanaf heden beschikbaar.  • Delen:

Reacties

  1. Wim
    27 juni, 2015 om 23:37

    Tjonge…nog steeds geen echte ultra BR speler..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.