Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Razer wil Android-spelcomputer Ouya kopen’

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2015, 9:55 CategorieGaming

Ouya is op dit moment op zoek naar een koper voor het bedrijf achter de spelcomputer en Razer schijnt interesse te hebben. Razer heeft zelf ook al een eigen Android TV-spelcomputer, genaamd de Razer Forge TV.

Ouya staat te koop, Razer toont interesse

De Ouya was ooit dat populaire Kickstarter-project met de belofte dé plek te worden voor onafhankelijke ontwikkelaars. Het project was één van de meest succesvolle op het crowdfundingplatform, maar heeft altijd moeite gehad op eigen benen te staan. Een aantal weken geleden gaf Ouya aan een koper te zoeken voor het bedrijf, vlak na de investering van Alibaba, zodat al het werk dat in de hard- en software is gestopt, niet verloren zal gaan. Razer, een fabrikant van onder meer pc-accessoires, heeft nu interesse getoond, aldus de website CNET.

Analisten denken dat het Ouya-project niet geslaagd is omdat het te vroeg op de markt kwam. Voordat de Ouya verscheen hadden we natuurlijk al verschillende settopboxen tot onze beschikking, maar die konden het niet opnemen tegen giganten als Sony en Microsoft, met hun PlayStation en Xbox. Die consoles dienen zowel als gaming device als mediaspeler. Ouya moest het gat opvullen die Google, Amazon en meer hadden achtergelaten, maar was daartoe niet in staat. En nu heeft voornamelijk Google het weer voor het zeggen, met Android TV.

Het idee achter de Ouya was dat het een goedkopere spelcomputer (en mediaspeler) moest worden. En dat is dan wel gelukt, maar het enthousiasme dat mensen toonde tijdens de Kickstarter-periode, waar 8,6 miljoen dollar werd gegeven, was zo goed als verdwenen toe het kastje uiteindelijk op de markt kwam. De Ouya bestaat dit jaar pas drie jaar en dat is behoorlijk kort voor een spelcomputer. Wat Razer van plan is om te doen met de Ouya, is helaas niet naar buiten gebracht. Mogelijk krijgen we dat pas te horen wanneer de deal ook daadwerkelijk rond is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.