Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Qobuz brengt high-res audio naar Android- tablets en -smartphones

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2015, 13:41 CategorieStreamingdiensten

Wanneer Spotify niet aan je wensen voldoet dan kun je tegenwoordig kiezen voor een aantal muziekdiensten die high-res audio aanbieden. Eén van deze diensten is Qobuz en binnenkort biedt deze dienst high-res audio ook aan voor mobiele apparaten en zelfs de Apple Watch.

Qobuz maakt vandaag bekend dat het vanaf 15 juni een applicatie beschikbaar heeft voor bezitters van een Android-tablet of -smartphone. Middels deze app wordt het mogelijk om nummers in 24-bits kwaliteit te streamen. Tot nu was het alleen mogelijk om 16-bits/44.1KHz-bestanden naar mobiele apparaten te streamen.

Er zit echter wel een maar aan want deze mogelijkheid is alleen beschikbaar voor gebruikers met een Sublime-abonnement van de dienst, waarvan de prijs 219 euro per jaar bedraagt. Deze abonnees krijgen daarbij wel 60 procent korting op de downloadbare content uit de webwinkel van Qobuz. Daarnaast moet de smartphone of tablet wel ondersteuning voor de bestandsformaten bieden. Momenteel bieden onder meer de Galaxy S6-smartphones van Samsung en Sony Xperia Z3 deze ondersteuning voor deze bestanden.

Opvallend is dat Qobuz ook aangeeft met ondersteuning voor de Apple Watch te komen. Vorige week kondigde concurrent Spotify al ondersteuning voor Android Wear, het platform van Google voor smartwatches, aan.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.