Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ook Apple Music krijgt Taylor Swifts 1989-album niet

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2015, 12:23 CategorieStreamingdiensten

Ook Apple Music krijgt de rechten niet voor het streamen van Taylor Swifts nieuwste album 1989 – maar heeft die wel van haar oudere cd’s. Daarmee heeft Apple Music nu iets dat concurrent Spotify niet heeft, maar of het echt veel schade gaat aanrichten valt nog te bezien.

Geen 1989 voor Apple Music

Eén van de popsensaties van dit moment, Taylor Swift, heeft een haat-liefde-verhouding met muziekstreamingdiensten. De zangeres brengt haar laatste album, 1989, niet naar Apple Music toe, zo komt vrijdagochtend naar buiten. Maar Apple Music heeft wel de rechten in handen voor het streamen van haar oudere cd’s, net zoals Rdio en Tidal. Spotify heeft die rechten niet meer, omdat die muziekstreamingdienst ook volledig gratis te gebruiken is en Taylor Swift het er niet mee eens is dat (haar) muziek gratis te beluisteren is.

Bovendien vindt Swift het ook niet kunnen dat het Zweedse Spotify zo weinig uitbetaald aan artiesten, waardoor ze uiteindelijk besloten heeft haar volledig muziekcatalogus van de dienst te verwijderen. Verder laat Swift weten dat 1989 alleen als fysieke cd te koop is of als betaalde download – in z’n geheel – en die businessbeslissing heeft de artieste geen windeieren gelegd. Zo is dat album in de eerste week alleen al meer dan een miljoen keer verkocht, want, tja, als je 1989 wilde luisteren, dan moest je hem toch echt gaan kopen.

Nu het Apple niet gelukt is 1989 binnen te hengelen voor zijn eigen muziekstreamingdienst, heeft het bedrijf niet de beschikking over een extra lokmiddel ten opzichte van de andere streamingdiensten. Ook de platenmaatschappij van Taylor Swift heeft aangegeven 1989 voorlopig niet op een streamingdienst uit te brengen. En waarom zou dat bedrijf ook? Swift is momenteel nog één van de weinige artiesten die in staat is miljoenen exemplaren van een cd te verkopen – los van het feit of je persoonlijk van haar muziek houdt of niet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.