Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo ontkracht gerucht Android-spelcomputer

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2015, 15:35 CategorieGaming

Nintendo heeft officieel gereageerd op het gerucht dat de Nintendo NX zou draaien op een versie van Android: dat verhaal klopt niet. Er werd gezegd dat Nintendo zou gebruikmaken van Android, omdat dit het ontwikkelproces voor ontwikkelaars zou vergemakkelijken.

Geen Android op volgende Nintendo-console

Nintendo heeft dinsdagmiddag Nederlandse tijd gereageerd op een gerucht dat het Japanse bedrijf van plan zou zijn Android te gaan gebruiken voor de volgende spelcomputer, genaamd Nintendo NX. Een Nintendo-vertegenwoordiger geeft aan dat de verhalen niet kloppen. Maandagochtend kwam in het nieuws dat Nintendo Android zou willen gebruiken als besturingssysteem voor de aanstaande en onaangekondigde spelcomputer van het bedrijf, omdat dit het ontwikkelproces zou vergemakkelijken voor de ontwikkelaars van games.

Een gekke gedachte was het niet. We komen Android inmiddels tegen op meer apparaten dan smartphones en tablets alleen: smartwatches, settopboxen en zelfs complete televisies draaien tegenwoordig op (een versie van) Android. Bovendien zou het ontwikkelaars weer dichterbij Nintendo krijgen dan nu het geval is. De Wii-afstandsbediening zorgde er al gedeeltelijk voor dat sommige ontwikkelaars niet meer precies wisten wat ze met Nintendo aanmoesten. De Wii U GamePad heeft het gros van de ontwikkelaars verder die kant op gedreven.

Er is dus heel wat voor te zeggen: een Android (TV)-spelcomputer van Nintendo. Analisten zouden verder kunnen beargumenteren waarom het een slimme zet zou zijn, wij zelfs ook, maar Nintendo is eigenwijs genoeg om het niet te willen en daarom niet te doen. Nintendo ontwikkelt hardware en software (dus ook het besturingssysteem) vaak naast elkaar, zodat alles goed op elkaar aansluit. Dat Nintendo de komende periode meerdere games voor smartphones en tablets uit gaat brengen, gooide alleen maar meer olie op het geruchtenvuur.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.