Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nintendo NX draait op Android’

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2015, 10:18 CategorieGaming

Volgens de laatste geruchten zou de aankomende spelcomputer van Nintendo gaan draaien op het gratis besturingssysteem van Google: Android. Gezien Nintendo’s meest recente ontwikkelingen zou je kunnen stellen dat het een plausibel gerucht is.

Gerucht: Nintendo NX wordt een Android-spelcomputer

Een nieuwe Nintendo-spelcomputer is vaak, als fanatiek gamer, iets om naar uit te kijken. Want: waar komt Nintendo nu weer mee op de proppen? Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan draait de volgende Nintendo-console op Android, het gratis besturingssysteem van Google. Dat bedrijf biedt het OS gratis aan aan bedrijven, die het vervolgens helemaal zelf mogen vormgeven en aanpassen naar eigen inzicht. Nintendo zou deze stap hebben genomen om het ontwikkelproces voor de Nintendo NX gemakkelijker te maken.

Of dit waar is, valt te betwijfelen. Maar dat Nintendo voornemens is vijf games voor Android uit te brengen de komende maanden, helpt het gerucht wel. Desondanks is het nog maar afwachten of dit ook echt het geval is, aangezien Nintendo de software van een apparaat vaak tegelijkertijd met de hardware maakt. Daardoor kunnen de designers rekening met elkaar houden in het ontwikkelproces van zowel de hard- als software, iets wat veel meer moeite gaat kosten wanneer de basis van een softwarepakket al in z’n geheel vaststaat.

Op een persconferentie die Nintendo op 16 maart heeft gehouden, gaf het bedrijf aan aan dedicated gaming hardware te werken, die mogelijk geen regioblokkades krijgt,  waarvan volgend jaar het nieuwe concept getoond wordt. Waarschijnlijk gebeurt dit tijdens een Nintendo Direct-presentatie, aangezien Nintendo de afgelopen jaren alle aankondigingen heeft gedaan via deze webshow. Het project leeft bij de codenaam Nintendo NX. Nintendo ziet zichzelf tegenwoordig als een ecosysteembouwer, vergelijkbaar met Google en Microsoft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.