Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo blijft games maken voor Wii U, ondanks komst NX

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2015, 15:56 CategorieGaming

Nintendo heeft tijdens een investeerdersvergadering laten weten games te blijven maken voor Wii U, ondanks de komst van de Nintendo NX. De prioriteiten liggen bij Nintendo bij de consumenten die al hardware hebben – dus voorlopig krijgen we nog Wii U-spellen.

Meer Wii U-spellen op komst, ondanks aankondiging NX

Nintendo-directeur Satoru Iwata heeft laten weten dat het op dit moment nergens op zou slaan geen games meer te maken voor Wii U (en Nintendo 3DS), omdat er binnen afzienbare tijd een nieuwe console op de markt komt. De reden daarachter is heel simpel: beide platformen hebben een grote install base (gebruikersbasis), dus zou het jammer zijn voor al die mensen, die nu nog minstens anderhalf jaar moeten wachten op de Nintendo NX, wanneer er geen nieuwe games voor de spelsystemen uitkomen. Dat vindt Nintendo dus ook.

Nu Nintendo dus achter de schermen werkt aan de Nintendo NX, zal het bedrijf zich ook blijven focussen op het ontwikkelen van software voor Wii U en Nintendo 3DS. Voorlopig ligt de prioriteit van de Japanse spellenboer nog steeds bij de mensen die een Wii U hebben aangeschaft en daar zijn er toch ook al gauw negen tot tien miljoen van (9,54 miljoen per maart 2015). Al die mensen wil Nintendo niet teleurstellen, dus dat doet het bedrijf dan ook niet. Desondanks blijft het voor sommige mensen vreemd dat de NX zo vroeg is aangekondigd al.

De Nintendo NX wordt namelijk pas in 2016 onthuld – mogelijk tijdens de E3, de grootste gamebeurs in Noord-Amerika, mogelijk tijdens een Nintendo Direct, Nintendo’s eigen nieuwsshow op internet. De reden dat de NX zo vroeg werd aangekondigd is dat Nintendo de consument niet het idee wilde geven uit de consolemarkt te stappen, aangezien de aankondiging gelijktijdig plaatsvond met de bekendmaking van de deal tussen Nintendo en DeNa. DeNa maakt namelijk vijf games voor smart device in samenwerking met Nintendo.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.