Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Nieuwe Nintendo-console krijgt Android-emulator’

Geschreven door
Geplaatst op26 juni 2015, 11:20 CategorieGaming

Nadat eerder het gerucht was ontstaan dat Nintendo een Android-console zou maken, is er nu het gerucht over een Android-emulator. Die zou namelijk te vinden zijn op de nieuwe console, de onaangekondigde Nintendo NX.

Krijgt de Nintendo NX dan een Android-emulator?

Sommige geruchten willen maar niet verdwijnen, zo zien we vandaag. Nu gaat namelijk het gerucht rond dat de Nintendo NX, de nieuwe en nog onaangekondigde Nintendo-spelcomputer, een Android-emulator aan boord krijgt, zodat we er toch Android-spellen op zouden kunnen spelen. Eerder verscheen al het gerucht dat de Nintendo NX een Android TV-spelcomputer zou moeten worden, maar dat gerucht werd vrijwel direct ontkracht door het bedrijf. Desondanks blijven Nintendo en Android toch hangen in de geruchtenmolen.

Dat gerucht komt dit keer uit Spanje, waar een Spaanse gamingwebsite heeft ontdekt dat Amazon een deal met Nintendo zou hebben gesloten over de aankomende mobiele spellen van het Japanse bedrijf. Die gesprekken zouden al gaande zijn sinds de aankondiging mobiele games uit te brengen. De uitkomst van die gesprekken is dat Nintendo’s spellen ook naar de Amazon Appstore komen wanneer het bedrijf enkele games uitbrengt voor Android en iOS – maar Amazon schijnt ook meer te hebben ontdekt dan Nintendo zou willen.

Nintendo zou dus werken aan een Android-emulator om ervoor te zorgen dat al die Android-spellen dus speelbaar zouden worden op de NX. Dit zou namelijk betekenen dat Nintendo’s eigen mobiele games ook op de Nintendo NX zouden kunnen worden gespeeld (wat best logisch klinkt) en dat het porten van Android-spellen voor de NX veel gemakkelijk zou moeten worden – iets dat een Android-console ook had kunnen doen. Nintendo heeft op dit moment nog niet gereageerd op deze geruchten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.